Proteini za prekrasnu kosu

zdrava kosa

Šamponi, regeneratori i maske za kosu. Sve su to preparati bez kojih dosada niste mogli zamisliti njegu kose. Oni su vam potrebni kako bi vam kosa bila sjajna, zdrava i gusta. Jeste li razmislili da date slobodno svim ovim preparatima i okrenete se zdravoj prehrani?

Zdrava prehrana koja obiluje ključnim sastojcima poput vitamina, minerala i vlakana, a koji pomažu ljepšem izgledu, važna je ako želite imati prekrasnu kosu. Pored vitamina i minerala važno je da svoju prehranu obogatite i namirnicama koje u sebi imaju veliku količinu proteina.

Kako ubrzati rast kose? Želite li svojoj kosi pružiti samo najbolje i omogućiti joj da brže raste onda ćete promijeniti svoje prehrambene navike i obogatiti ih s hranom koja u sebi ima dovoljnu količinu vitamina B6, B12, C te folnu kiselinu.

Bilo bi dobro kada bi češće jeli ribu i to ne bilo kakvu nego što masniju, baš poput lososa. Riba neće ubrzati rast kose, ali će je zato zaštititi i spriječiti njeno ispadanje. Riba sadrži B12 i željezo, a to su dva ključna sastojka bez kojih kosa ne može biti zdrava i lijepa.

Neka vaša prehrana bude još bogatija namirnicama kao što su jaja, avokado, mlijeko, avokado i badem. Svi oni sadrže vitamin B i biotin, a koji su ključni za brži rast kose. Svaki dan započnite s jajima, a završite s ukusnim i zdravim obrokom s bademima ili avokadom.

Jeste li znali da je debljina kose važna kako ne bi ispadala? Zato je važno da svoju prehranu obogatite bananama koje u sebi imaju dovoljnu količinu vitamina B6. On pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica koje pomažu sačuvati zdravlje kose.

Ne zaboravite i na gljive koje sadrže bakar, a koji kosi daju snagu i strukturu. Neka vaša prehrana bude obogaćena ovim namirnicama kako bi kosa uvijek bila lijepa, svilenkasta i neodoljiva.

Autor: S.Š., Foto: Nuzza/Shutterstock