Ružičasti make up

ružičasta šminka

Ružičasta boja se od davnina smatra pravom bojom za ženski spol. Iako vam se možda čini da je više za djevojčice nego za žene, iznenadili biste se koliko može zračiti sigurnošću i biti privlačna.

Ružičasto na psihiloškoj razini djeluje opuštajuće. Ako se osjećate umorno ili se niste dovoljno naspavali, samo nanesite ružičasto sjenilo na oči i vaš pogled će djelovati svježe i odmorno. Ružičasta boja otvara pogled i poništava umorno sivilo kože.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako se našminkati da izgledate baš poput princeze. Na kožu lica potrebno je nanijeti hidratantnu kremu te tekući puder namijenjen vašem tipu kože. Imate li podočnjake, nanesite i korektor u vašoj boji kože.

Kada ste nanijeli puder, na oči nanesite mat bijelo sjenilo i razmažite ga duž pola kapka, posebno naglasite područje pored ruba oka i nosa. Potom nanesite “Barbie” ružičasto sjenilo. Pažljivo ga sjenčajte dok se grubi obrub sjenila skoro ne izgubi. Zatim uzmite svijetlije ljubičasto sjenilo i počnite sjenčati od ruba kraja oka prema sredini kapka da se stopi s ružičastom bojom,  no samo do polovice kapka. Kada ste to učinili, crnim sjenilom samo dotaknite rubne krajeve oka i osjenčajte. Također samo “Barbie” ružičasto sjenilo nanesite na donji kapak.

Nakon što ste nanijeli sjenila, pažljivo povucite liniju tuša uz rub trepavica. Završnu crtu tuša nije potrebno previše kositi. Nanesite par slojeva maskare na trepavice za privlačniji pogled i bolju gustoću. Što se rumenila tiče, najbolje pristaje nježno rozo ili boja breskve. Nanesite ga umjereno kako ne biste izgledali poput lutke.

Odlučite li se i za ružičastu boju usana, nećete pogriješiti. Bitno je da je ta boja ili svijetlija ili tamnija od boje koju imate na očima. Jer previše ujednačenih boja može izgledati dosta monotono i dosadno.

Igrajte se s bojama, prepustite se mašti i zaboravite na stroga pravila jer s rozom bojom je sve dozvoljeno.

Autor: A.B., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock