Kakvu kosu vole muškarci kod žena

valovita kosa

Općenito većina muškaraca kroz povijest voli vidjeti dužu kosu na ženi. Kovrčava kosa je ono nešto što smatraju da daje sexy izgled ženi. Duge pravilne kovrče zahtijevaju mnogo truda i vremena uloženih kod frizera, a prirodno kovrčava kosa se pronalazi kod malog broja pripadnica ljepšeg spola. Kratke i moderne frizure nisu pri vrhu njihovih najljepših ženskih frizura.

Muškarci vole prirodne žene pa tako vole i prirodni izgled kose. Ona bi trebala biti lijepa, njegovana i sjajna. Jedna od žena s najljepšom kosom je, smatraju, glumica Jennifer Aniston.

Muškarci ne znaju da se taj prirodni casual izgled kose i najteže postiže te takav izgled zahtjeva brojne i česte odlaske kod frizera. No, većina ih se složila u tome da ne vole kosu koja je slijepljena od previše laka za kosu, pjene, gela ili voska. Čak 75% muškaraca izjasnilo se da vole proći rukama kroz dugu, mekana i sjajnu kosu žene! Za njih je sjajna kosa odraz mladosti i vitalnosti. Draža im je raspuštena kosa nego ona koja je svezana gumicom u rep.

Isto tako, istraživanje nam je dalo do znanja da muškarci primjećuju i najmanju promjenu na frizuri pratnerice, i to čak 80 % njih! Mali broj njih će izraziti svoje iskreno mišljenje kada mora reći kako mu se sviđa frizura nakon što je žena napravila veliku promjenu.

Muškarcima se općenito najviše sviđa poluduga valovita kosa. Za nju je glasalo skoro 50 % muškaraca. Na drugom mjestu je ravna i duga kosa, dok su bob i kratka kosa zauzeli zadnja dva mjesta.

Što se tiče frizura za posebne prigode, muškarci ne vole frizure koje krase take i gumice raznih boja. Njihove oči najčešće zastanu na ženama koje imaju lijepo isfeniranu kosu, visoki rep ili zaglađenu kosu iz koje iskače čuperak. Punđa ističe ramena i vrat kod žena pa je i to jedna od frizura koje su im omiljene.

Lijepa i njegovana kosa govori puno o ženi, a time se i muškarci vode. Posebno kada se radi o prvom dojmu prilikom upoznavanja. Ne morate nužno pustiti svoju kratku kosu da naraste, pogotovo ako vaše lice krase pravilne crte lica. Neka vam kosa bude zdrava, meka i sjajna. Bez obzira na dužinu, sigurno joj niti jedan muškarac neće moći odoljeti.

Autor: M.L., Foto: rockey/Shutterstock