Kako ubrzati cirkulaciju

cirkulacija u nogama

Slaba cirkulacija u tijelu je zapravo posljedica umora, a mnogo je načina za poboljšanje cirkulacije u rukama i nogama. Neke tehnike za poboljšanje cirkulacije oduzimaju samo nekoliko minuta na dan, a mogu se prakticirati bilo kada i bilo gdje. Saznajte kako ubrzati cirkulaciju.

Kako protiv loše cirkulacije

Želite li znati kako ubrzati cirkulaciju, možete se raspitati o prirodnim metodama. Masaža je jedan od načina za poboljšanje cirkulacije u stopalima, a postoje različite tehnike koje se razlikuju po pritisku. Ovim procesom se oslobađaju toksini.

Kada toksini ostaju unutar tijela povećava se vjerojatnost da će doći do bolesti koja šteti imunološkom sustavu. Masaža je najbolji način da se osoba oslobodi od stresa i napetosti u cijelom tijelu.

Masažom će se povećati protok krvi u dijelu tijela koji se masira, a to će automatski povećati protok kisika zbog čega je odlična za opuštanje preopterećenih živaca i mišića kao što su oni u nogama. Masaže su jedna od najboljih metoda za opuštanje.

Jedan od isto tako dobrih načina za poboljšanje cirkulacije u nogama su kratke šetnje za vrijeme dana. Ovo je najbolji predah od sjedenja koji osoba može napraviti za sebe.

Kako bi se poboljšala cirkulacija u rukama potrebno je koristiti mirisne losione poput lavande i vanilije čiji će mirisi potaknuti opuštanje. Palčevima se trebaju naizmjence masirati dlanovi u smjeru kazaljke na satu kako bi se povećala cirkulacija u rukama i kako bi se ruke oslobodile od umora ili ukočenosti.

Neki ljudi se mogu osjećati dehidrirano ili umorno, a voda može pomoći u rješavanju tih tegoba. Imunitet se može ojačati pijenjem vode jer će se na taj način istjerati toksini iz tijela, poput virusa koji uzrokuju prehlade.

Naizmjenično toplom ili hladnom vodom potaknut će se protok krvi zbog čega se preporučuje takvo tuširanje. Korištenjem ove tehnike će se pomoći da se krv kreće u cijelom tijelu što će spriječiti osjećaj preopterećenosti ruku i pojačati fleksibilnost.

Potrebno je smanjiti unos alkoholnih pića, kofeina i nikotina jer oni sužavaju krvne žile, a to pak dovodi do slabe cirkulacije krvi. Isto tako se preporučuje povećati unos vitamina E i C jer će ti vitamini pomoći povećati cirkulaciju u cijelom tijelu.

Možete pokušati povećati cirkulaciju i uz pomoć češnjaka koji ima odlične pogodnosti za povećanje cirkulacije krvi jer češnjak može spriječiti plak u krvnim žilama.

Autor: A.Z., Foto: seyomedo/Shutterstock