Cirkulacija u nogama

cirkulacija u nogama

Imate li u zadnje vrijeme problema s bolovima u nogama? Noge su vam većinu vremena hladne i ne znate kako ih zagrijati? Vjerojatno imate problema s cirkulacijom. Puno je načina kako se cirkulacija u nogama može poboljšati.

Probleme s cirkulacijom ima sve više ljudi, što i nije čudno ako se uzme u obzir da velik dio ljudi dan provede sjedeći za računalom ili stojeći ako se radi o takvoj vrsti posla. Kako se god okrene aktivnosti tijekom dana ne idu u prilog poboljšanju problema s radom cirkulacije jer se radi o poslovima koji se ne mogu izbjeći.

Zbog toga je važno da se pronađu metode uz koje sjedenje ili stajanje od osam ili više sati neće ostaviti dugoročne negativne posljedice na zdravlje, pa tako i na svakodnevno funkcioniranje.

Postoji nekoliko korisnih i učinkovitih metoda s odličnim rezultatima, a u što su se mnogi mogli uvjeriti. Kako bi riješili problem cirkulacije važno je pronaći način kako potaknuti prokrvljenost, a to je moguće uz pomoć male vježbe koju možete raditi i dok ste na poslu.

Sve što treba učiniti je okretati stopalo u smjeru kazaljke na satu i to učiniti nekoliko puta, koliko god možete. Na taj način nećete samo potaknuti prokrvljenost nego ćete se ujedno riješiti i osjećaja zategnutosti u nogama.

Odličan način kako vratiti sjajan osjećaj u nogama, poboljšati prokrvljenost i smanjiti mogućnost nastanka celulita su kratke šetnje ili trčanje. Dovoljno je svaki ili svaki drugi dan nakon posla uzeti barem 30 minuta kako bi rastegnuli noge i pomogli im da se oporave od dugotrajnog sjedenja.

Masaža je još jedan od načina kako pomoći boljoj cirkulaciji u nogama. Ako nemate vremena otići u kozmetički salon ili vam financije to ne dozvoljavaju, uvijek se za pomoć možete obratiti nekom od ukućana i zamoliti da vam izmasiraju noge. Potrebno je samo malo vremena kako bi vam se vratio osjećaj u nogama i kako bi vas manje boljele.

Važno je usvojiti čim više zdravih navika za bolju kvalitetu življenja pa tako i obogatiti prehranu namirnicama koje u sebi sadrže veliku količinu E i C vitamina.

Dokazano je da pomažu potaknuti rad cirkulacije. Spomenuti vitamini su ujedno i antioksidanti, a ima ih i limunu, naranči, šparogama, avokadu, brokuli i slatkom krumpiru.

Autor: S.Š., Foto: seyomedo/Shutterstock