Sauna za čišćenje organizma

sauna za čišćenje organizma

Ljudski organizam je danas opterećen probavljanjem nezdrave i teške hrane, a to je najčešće u zimskim mjesecima kada se u organizam unosi manje povrća i voća. Postoji više načina kako iz tijela izbaciti sve štetno, kao što je sauna za čišćenje organizma.

Okoliš je isto tako pun toksina koji su u vodi, zraku, hrani, kozmetici i odjeći. Nakon nekog vremena nagomilavanja toksina u organizmu javljaju se zdravstveni problemi kao što je manjak energije, loša probava, alergije, artritis i srčane bolesti.

Kako bi se zdravstveni problemi spriječili treba znati kako očistiti organizam od toksina. Jedan od učinkovitih načina čišćenja organizma je i sauna koja je pristupačna svima i koju bi trebalo što češće prakticirati.

Sauna za čišćenje organizma

Sauna je najjednostavniji način za čišćenje organizma. Odavno se koristi u mnogim zemljama, a uz znojenje koje uzrokuje saunu se povezuje s procesom iscjeljivanja i dobrim zdravljem. Korištenje je počelo u Rimu, a neki podaci navode da postoji još od kamenog doba.

Djeluje tako što podiže tjelesnu temperaturu za nekoliko stupnjeva, a upravo ta povišena temperatura potiče znojenje i ubija parazite, bakterije i viruse koji se nalaze u tkivu i krvi.

Pomoću znojenja u tijelu se tope masne naslage u kojima su toksini zarobljeni, a u trenutku znojenja oslobađaju se toksini i napuštaju organizam.

Detoksikacija pomoću saune je važna zbog nekoliko razloga. Radi se o procesu koji ima višestruku korist, a kako je sve više onih koji su svakodnevno pod stresom, dobro je da se uz njegovu pomoć možete osloboditi od stresa.

Osim što može očistiti organizam sauna pomaže kod mršavljenja te poboljšava cirkulaciju i izgled kože.

Ako osoba uz pomoć saune želi očistiti organizam treba ju koristiti 3 puta na tjedan, a sam boravak u sauni ne bi smio biti duži od 30 minuta. Prije boravka i nakon boravka u sauni osoba treba piti više tekućine, a najbolje je da to bude mineralna voda.

Ovakav se tretman nikako ne preporučuje osobama koje boluju od srčanih bolesti, visokog tlaka i multiple skleroze, ali ni trudnicama kako se ne bi naštetilo djetetu prilikom visokih temperatura koje su prisutne u sauni.

Ako niste u potpunosti sigurni smijete li koristiti blagodati saune savjetuje se da prije odlaska posjetite liječnika i provjerite može li vaš organizam podnijeti visoke temperature.

Autor: A.Z., Foto: onur mumcu/free images