Kako smršaviti u tjedan dana

jelo od riže
Jelo od riže, Foto: CGissemann/Shutterstock

Dijeta… Da ili ne? Pitanje kao i odgovor na pitanje kompleksni su i zahtijevaju dugotrajno razmišljanje, kako osobe koja želi ići na dijetu tako i stručnjaka. Prije odluke dobro je konzultirati se s liječnikom, jer će on najbolje znati hoće li vaš budući postupak na bilo koji način ugroziti zdravlje. Neka vaša odluka ne bude donesena na brzinu.

Sreća je što se danas na tržištu nalazi puno različitih recepata za mršavljenje kao i popisa namirnica koje nam u tome mogu pomoći. Zahvaljujući vodećim stručnjacima u zadnje vrijeme je lansirano toliko različitih dijeta.

Posebno je zanimljiva teorija koja tvrdi kako je moguće smršaviti u samo tjedan dana. Dovoljno je samo pronaći dijetu koja se po nekima smatra pomalo radikalnom i provesti je u tjedan dana. Ekstremna je zato što se oslanja na unos svega nekoliko namirnica kao što su keksi ili sok od grejpa.

Prije odluke o provođenju dijete od tjedan dana posavjetujte se s liječnikom opće prakse.

Svaki dan ispunite odlascima u teretanu, vježbajte i budite aktivni. Uzimajte tablete za mršavljenje zajedno s jabučnim octom. Uvijek jedite samo tri manja obroka, a večeru iza 18 sati morate izbjegavati. Doručak svedite na jedan nemasan kroasan i dvije šalice kave.

Ove vam vježbe mogu pomoći za gubljenje kilograma. Provjerite video u nastavku:

Svakodnevno vježbanje učinit će vas zadovoljnijima, sretnijima, a i vaše će se tijelo lijepo oblikovati. Nemojte odustajati i jednom kada donesete odluku i krenete vježbati neka to bude vaša svakodnevna rutina.

U sljedećem videu pogledajte drugi dio vježbi:

Od raznih dijeta koje bi ovdje mogli primjenjivati je i rižina dijeta. Poznato je da određeni rižini sastojci izbacuju vodu iz organizma. Svaki dan možete započeti salatom od sezonskog povrća.

Ručak obogatite s 200 g riže i podijelite na dvije porcije. Jednu porciju servirajte s pireom od jabuka, a drugu s 300 g povrća koje ste dinstali na maslinovom ulju. Rižu je potrebno kuhati 40 minuta bez soli, a umjesto soli dodajte cimet ili drugo začinsko bilje.

Krumpir je još jedna namirnica koju možete uključiti u mršavljenje. Ne sadrži masnoću, ima puno kalija i stvara osjećaj sitosti, a ne deblja. Za doručak pokušajte pojesti šnitu integralnog kruha, za ručak dva pečena ili kuhana krumpira začinjena po želji, a za večeru oko 200 g dinstanog krumpira pomiješanog s malo povrća.

Foto: CGissemann/Shutterstock