Sve vrste rumenila

različita rumenila

Rumenila su u svijetu šminke među najpoznatijim proizvodima skupa s puderima i maskarama. Razlog tome je što ih gotovo svaka žena koristi. No niti ne znamo koliko iz dana u dan make up proizvodi napreduju te se tako stvara sve više i više vrsta i mogućnosti koje su nam pružene kako bi se što bolje našminkali.

Rumenilo je toliko omiljeno jer daje sjaj i svježi izgled koži te ženama omogućava postizanje željene boje na obrazima. Donosimo vam sve vrste rumenila kako biste se lakše mogli snalaziti u odabiru.

U ponudi nam dolaze rumenila u obliku krema koja se slobodno preporučaju za normalnu kožu. Praktično ih je koristiti direktno u malim količinama, kako ih možete nanijeti na obraze. Pripazite samo da ne pretjerate s nanošenjem kako biste uštedjeli na proizvodu te kako ne biste morali skidati cijelu šminku s lica.

Rumenila u obliku kreme imaju veliku prednost za razliku od ostalih rumenila jer se lagano upijaju u lice te daju jedan blistavi, zdravi i svježi izgled kože te djeluju vrlo prirodno.

Za osobe koje su sklone masnijoj koži ne preporučaju se rumenila u obliku krema jer su ona uglavnom na bazi ulja, no odličan izbor za masnu kožu su rumenila u prahu ili kamenu.

Rumenilo u prahu nanesite kao završni dio šminkanja na lice i to posebnim kistićem za rumenilo. Također, osobe s masnom kožom uglavnom imaju nekih manjih ili većih problema s prištićima ili aknama te se preporučuje dezinfekcija kistića uvijek nakon upotrebe rumenila kako se bakterije ne bi širile.

Odlična prednost rumenila u prahu i kamenu je ta da se sastoje od nemasnih sastojaka te zato ne maste kožu. Također, vrlo su dobra za osjenčavanja crte lica te korekciju npr. nosa ili brade.

Za najbolja rumenila se smatra da trebaju biti s više boja u ponudi. Upravo zbog toga, kupci imaju mogućnost biranja određene boje prilikom svakog make up looka.

Autor: A.B., Foto: Dulce Rubia/Shutterstock