Kako se natjerati na posao

kako se natjerati na posao

Uz sve ljepote ovog svijeta, na ovom svijetu nažalost postoje i zadaci koji su nam manje dragi a koje moramo obaviti. Kako bi što lakše i brže obavili zadatke koji su vam mrski i kako bi se natjerali na određen posao, u nastavku slijedi nekoliko korisnih savjeta.

Kako bi se prestali bojati napraviti ono što morate, bilo bi dobro kada bi meditirali vezano za taj strah. Razmislite malo o tome što vas sprječava da obavite zadatak, te osjetite svoj strah. Kada prihvatite svoj strah, prestat ćete bježati od njega i puno lakše će vam biti obaviti ga.

Budite fokusirani na svoju namjeru obavljanja zadatka, a ne na krajnji rezultat. Brige vezane za rezultate će vas sprječavati da obavite zadano. Zaboravite na rezultate i fokusirajte se na pitanje zašto vi to radite. Bitna je namjera, zapamtite to.

Kada nešto morate napraviti, najbolje bi bilo da o tome meditirate. Prije nego počnete obavljati zadano, sjednite na par minuta i meditirajte. Razmislite zašto radite ono što zapravo ne želite, te koji su točno razlozi koji vas tjeraju da to napravite. Kada saznate onaj pravi razlog koji se krije duboko u vama, sigurno će vam biti puno jednostavnije obaviti zadano. Što prije prihvatite da idealno ne postoji, bit će vam lakše.

Prihvatite neugodnosti koje vas očekuju prilikom obavljanja zadatka. Kada vam se neki zadatak ne da obaviti, onda morate očekivati da će se u obavljanju zadatka pojaviti i neugodnosti. Normalno je da nam se dogodi i nešto što će nam priuštiti neugodnosti, ali što prije to prihvatimo, to će nam biti lakše obaviti zadatak i ići dalje.

Nakon kratkog rada ustanite i protegnite se. Prilikom svakog obavljanja posla treba malo predahnuti i popiti čašu vode, kako bi bilo lakše obavljati zadatke dalje. Svako malo napravite kratke pauze, kako bi zadatke rješavali što uspješnije.

Budite zahvalni što imate priliku obaviti taj zadatak, kakav god da je jer netko nema niti tu vašu priliku. Budite zahvalni na svemu što imate, jer neki nemaju niti to. Sada nakon ovih misli će vam sigurno biti lakše obavljati zadatke koji vam nisu tako dragi i bez kojih bi mogli zamisliti svoj život.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock