Kako relaksirati i odmoriti oči

Relaksiranje, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Naprežemo oči cijeli dan i nemamo ih vremena odmoriti. Slijede različite vježbe koje će vam pomoći da se vaše oči osjećaju bolje i da u skorijoj budućnosti ne požalite zašto niste dovoljno pazili na jedan od najvažnijih alata u svakodnevnom životu. Dobro je znati kako relaksirati i odmoriti oči.

Uzmite si dovoljno vremena i obratite pozornost na sljedeće savjete koji će vam pomoći. Na prvom mjestu treba voditi računa o tome kako zaštititi oči te si olakšati obavljanje raznih poslova.

Kako imati dobar vid

Krenimo:

Vježba 1

Želite li znati kako relaksirati i odmoriti oči, prvo se udobno smjestite. Pokrijte oči dlanovima, ne pritišćite očne jabučice. Pokušajte se opustiti i gledajte u tamu 30-ak sekundi. Pritom dišite tiho i duboko.

Vježba 2

Dok sjedite usmjerite pogled prema gore i držite ga 5 sekundi zatim se vratite u početni položaj. Ponovite vježbu i vratite se u početnu poziciju. Vježbu ponovite 5 puta.

Vježba 3

Pogled usmjerite na lijevo i držite tako 5 sekundi. Kada prođe spomenuto vrijeme vratite se u početni položaj, nakon čega svoj pogled morate usmjeriti desno i zadržati tako 5 sekundi. Vježbu ponovite 5 puta.

Vježba 4

Zatvorite oči i držite ih zatvorene 5 sekundi. Opustite se i otvorite oči što šire, a zatim se opet opustite. Vježbu ponovite 5 puta.

Vježba 5

Pomičite svoje oči, 5 krugova na lijevo, a nakon kraće pauze i desno.

Vježba 6

Pogled usmjerite prema vrhu nosa. Zadržite pogled 3 sekunde, a zatim ih vratite u prvotni položaj. Vježbu ponovite 5 puta.

Vježba 7

Pronađite neki objekt koji vam je blizu, usmjerite se prema njemu barem 2 sekunde nakon čega morate naglo okrenuti pogled prema drugom daljem objektu. Vježbu ponovite 10 puta.

Između ovih vježbi uzmite malo vremena kako bi odmorili oči. Također, za vid je dobro da povremeno lice i oči umijete hladnom vodom.

Povremena masaža očnih kapaka i područja oko očiju također doprinosi boljem vidu. Saznajte koje su namirnice bogate A vitaminom i uzmite dovoljne količine vitamina koji je neophodan za zdravlje očiju. I na kraju ne zaboravite koliko je važno imati kvalitetan san.

Važno je sačuvati zdravlje očiju, a na vama je da pronađete najbolju metodu. Ako ste raspoloženi za masažu, slijedi video koji će vam pomoći da pravilno odradite masažu.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock