Make up u stilu mačke

Make-up, Foto: nuriajudit/Shutterstock

Cat-eyes bi u prijevodu bile mačje oči, a označava jednu tehniku šminkanja koja je popularna već nekoliko desetljeća. Ovakav make-up je izuzetno privlačan jer ženskim očima daje jednu dozu profinjenosti, elegancije, ali ima u njemu i nečeg divljeg. Saznajte kako postići make up u stilu mačke.

Make up trikovi

Šminkanje je zabavan proces zahvaljujući kojem možete postići željenu transformaciju i za kratko vrijeme postati neka druga osoba. Da bi uspjeli potrebno je znati kako se našminkati te istaknuti prednosti na licu.

Postoje razne metode šminkanja, među njima je svoje mjesto pronašla i cat-eyes tehnika ili make up u stilu mačke.

Predstavljaju ga tanke crte iscrtane eye-linerom s obje strane, točnije na oba kapka. Ove se linije počinju na vanjskim rubovima, a onda se još malo produžuju.

Da bi izgledali kao mačka, dobro je znati kako pravilno nanijeti tuš na oči. Nakon što nanesete podlogu na lice, krenite sa šminkanjem očiju.

Ruku kojom iscrtavate tanke linije pokušajte statično postaviti kako bi vam linija bila što ispravnija. Koristite se štapićem za uši ili čistim komadićem vate da pobrišete razmrljane ostatke ili nepravilne linije na očima.

Debljina linija za ovakav make-up ovisi o prigodi za koju se šminkate. Ukoliko idete u večernji izlazak i želite izgledati zanosno, linije na oba kapka pokušajte što jače naglasiti, a na trepavice nanesite dva sloja maskare. Ako pak trebate otići na poslovni ručak ili sastanak, neka vam linije budu tanje pa će vaše oči imati sofisticiran, mudar i lukav izgled.

Prva žena koja je uvelike popularizirala ovaj način šminkanja bila je Elizabeth Taylor koju je ovako našminkao Joseph L. Mankiewicz za potrebe filma Cleopatra. Cijelom su looku dodatni atraktivni element bile i deblje obrve. Elizabeth Taylor je u to vrijeme bila u naponu svoje snage i izgledala je božanstveno.

Mnoge su ostale svjetske glumice nosile cat-eyes na velikim filmskim platnima. U filmu Doručak kod Tiffanya, Audrey Hepburn je također jednim dijelom popularizirala ovakav look, koji je savršeno odgovarao na njene tamne velike oči. Vizažist u tom filmu je bio Wally Westmore koji je prilikom snimanja kombinirao dvije boje eye-linera, smeđu i crnu, ovisno i vremenu po kojem su se snimale scene.

Pogledajte video i naučite se našminkati u stilu mačke.

Autor: M.T., Foto: nuriajudit/Shutterstock