Make up za noć vještica

make up za halloween

Postoji jedan dan u godini kada smijete pretjerati sa šminkom na licu i kada nije važno koje ste boje iskombinirali i kako. Očito je da pravila nema i da je sve dozvoljeno, ali i ovdje postoje neki detalji koje bi bilo dobro znati kako bi imali savršeni make up za noć vještica.

Način šminkanja za noć vještica ovisi o tome za koju se ulogu pripremate. Ako je u pitanju ličnost iz svijeta glume ili pjevanja, prvo ćete dobro proučiti sliku određene osobe kako bi mogli upiti što više. Ne mora biti savršena kopija, ali je važno da bude što sličnija originalu kako bi i drugi mogli vidjeti da ste Winona Ryder iz filma Edward Škaroruki.

Make up za noć vještica

Prije nego odlučite krenuti s transformacijom u omiljeni lik iz filma, serije ili možda glazbe, potrebno je znati kako se pravilno našminkati te sakriti sve nedostatke.

Ako niste sigurni kako želite izgledati za noć vještica nećete pogriješiti ako se odlučite za bilo koji strašan izgled s tamnim tonovima i puno crvene boje.

Strašan izgled je najpopularniji za noć vještica, a među najčešćim izgledima za koje se mnogi odlučuju je vampir. Vampiri su već duže vrijeme “in” i zbog toga nije čudno što svaka druga osoba na zabavi za ludu noć izgleda kao poznati krvopija.

Želite li izgledati kao vampir trebat će vam crno i crveno sjenilo, crna maskara i crveni ruž za usne te svijetli puder. Prilikom pretvaranja u neku drugu osobu stavite prvo najsvjetliji puder preko cijelog lica. Prije nego stavite puder ne zaboravite da je važno nanijeti primer ili bazu za lice kako bi šminka što dulje ostala na vašem licu.

Kada ste završili s puderom uzmite crno sjenilo i stavite ga uz rub trepavica na kapak.

Nastavite dalje sa sjenilom u crvenoj boji koje ćete staviti na gornji i donji kapak te još malo sa strane. Ne zaboravite za kraj na tuš za oči i maskaru koja će još više istaknuti vaše oči, nakon čega ćete izgledati strašnije. Usne ne zaboravite našminkati crvenim ružem.

Make up za noć vještica može podrazumijevati puno toga, a ako želite izgledati kao omiljeni lik iz crtića, možete i to. Počinjete s bijelom olovkom s kojom ćete dobiti željeni odsjaj. Uzimate olovku crvene boje i nanosite ju pored bijele boje.

Važno je da s crvenom bojom istaknete vanjsku liniju usana. Potom uzimate sjajilo crvene boje kako bi dobili potrebni sjaj. Na kraju nanosite olovku crne boje kako bi obrubili usne te uz pomoć kista i sjenila u crnoj boji. Pogledajte video koji će vam u tome pomoći.

Autor: S.Š., Foto: yurok/Shutterstock