Kako podići samopouzdanje

voljeti sebe

Nema osobe kojoj barem jednom nije palo samopouzdanje, i koja nije mogla poduzeti u datom trenutku ono što je htjela, poput primjerice povišice na poslu, prići osobi koja joj se sviđa, itd. Kako bi vaš život bio ispunjen zadovoljstvom i kako bi bili sretni, trebate imati samopouzdanja. Osobe koje nemaju samopouzdanja ne uživaju u životu, a život im se čini kao da im ide nizbrdo. Za takve osobe pripremili smo par savjeta uz koje će sigurno popraviti svoje samopouzdanje i uživati u životu.

Puno puta kada se pogledamo u ogledalo jedino što primjećujemo su stvari koje nam se ne sviđaju na nama. Kada se uhvatite u tim trenucima, pronađite neki dio tijela koji volite na sebi i recite to jasno i glasno. Ponavljajte sami sebi što je lijepo na vama i budite zahvalni na tome.

Ne razmišljajte previše o prošlosti, jer je prošlost iza vas i ne možete ju promijeniti. Gledajte u budućnost koja je ispred vas, te planirajte svoj život kako želite da vam izgleda u danima koji su pred vama, jer jedino na to vrijeme možete utjecati.

Brinite o sebi i svom tijelu. Koliko god je današnji način života ubrzan i koliko god vam je teško pronaći malo vremena za sebe, jedan dan u tjednu posvetite sebi, ili barem jedan sat u tjednu. U tom satu se posvetite samo sebi i stvarima koje vi volite. Briga o samima sebi pozitivno utječe na svaku osobu i na njeno samopouzdanje.

Ne držite u sebi svoje misli i svoje želje. Ako nećete jasno i glasno izgovoriti ono što vam je na pameti i ono što želite, nikada vam se to neće ostvariti. Recite glasno ono što mislite kako bi i drugi oko vas znali što vi želite.

Mislite pozitivno o sebi, te iz svog rječnika izbacite riječi poput onih da ne vrijedite ništa ili da nešto ne možete napraviti. Svaka osoba na ovom svjetu je nešto posebno i vrijedi više nego što misli. Svaka osoba može napraviti sve što želi, samo ako to stvarno hoće i ako se potrudi.

Autor: A.Z., Foto: Duard van der Westhuizen/Shutterstock