Kako prepoznati lošeg muškarca

dobar partner

Mnoge djevojke započnu vezu s muškarcem koji im se baš svidio, ali nakon nekog vremena koji provedu u vezi, primjećuju da nije sve baš onako kako treba biti i da se mladić čudno ponaša. Djevojkama je teško priznati da su pogrješile i da su krivo izabrale, te da trebaju zapravo prekinuti vezu, ali ponekad je to jedini ispravan način. U nastavku vam donosimo nekoliko primjera koji će vam pomoći da shvatite ukoliko vaš partner ipak nije onaj pravi.

Muškarci koji flertaju sa ostalim djevojkama i u vašem prisustvu, te muškarci koje takve stvari hrane, nisu najbolji izbor. Takvi muškarci zapravo samo hrane svoj ego, te nemaju samopouzdanja, a samopouzdanje liječe drugim ženama, te će vas ostaviti čim pronađe neku bolju za njega.

Partneri koji vas kontroliraju, te su ljubomorni na svaki djelić vašeg života u kojem nisu oni, nisu partneri s kojima bi trebali biti. Osobe koje žele kontrolirati vaš život nisu dobre za vezu i to nije zdravo. Zato pustite na stranu to što vam je nekako slatko što vam je partner ljubomoran, jer nakon nekog vremena vam to više neće laskati, kada se u potpunosti oduzme kontroli.

Ako je vaša veza zdrava i onakva kakva treba biti, onda u toj vezi ne smiju postojati emotivne ucjene. Ukoliko vas partner u bilo kojoj situaciji ucjenjuje, pozdravite se sa njime istog trena, jer vas partner treba prihvatiti onakve kakvi jeste, a upravljati sa vašim životom onako kako on misli da je ispravno i kako njemu odgovara.

Partneri koji pokazuju svoju narcisoidnu stranu od samog početka, zapravo nisu baš najbolji partneri i treba ih se kloniti. U redu svi vole pričati o sebi, ali nekada pojedinci stvarno pretjeruju. Takvi partneri će nakon nekog vremena, ukoliko izgubite interes za priče koje se tiču samo njih, biti jako ljuti na vas, te će se pojaviti ljubomora.

Partneri koji su u ljubavnoj vezi moraju imati poštovanje jedno prema drugome, te se među njima mora osjetiti jednakost. Oni partneri koji se postavljaju da su pametniji i bolji od svoje partnerice, su zapravo partneri kojih se trebate kloniti ukoliko želite imati sretnu i zdravu vezu.

Autor: A.Z., Foto: Valerie Potapova/Shutterstock