Kako pobijediti nesanicu

gledanje na sat

Milijuni ljudi širom svijeta imaju problem sa spavanjem. Pate od nesanice i to negativno utječe na njihov svakodnevni život. Tada ne treba očajavati, već pronaći adekvatnu metodu kojom ćete pobijediti nesanicu.

Koristite prirodan lijek pomoću kojeg će vaš san biti učinkovit, a buđenja ujutro će vam biti puna svježine i dobrog raspoloženja. Recept se sastoji od samo tri prirodna sastojka, a za pripremu vam je potrebno vrlo malo vremena. Lijek je jednostavan, brz i učinkovit.

Njegovi sastojci su 1/8 žlice morske soli, 1 žlica kokosovog ulja i 1/4 žlice sirovog meda. Kako bi postigli najbolje rezultate, uzmite ovu smjesu neposredno prije spavanja. Tada će rezultati biti najbolji.

Postoje dvije opcije pripreme. Prva je da pomiješate med i kokosovo ulje i dodate morsku sol. Sve zajedno dobro promiješajte i konzumirajte žlicu mješavine. Poslije konzumacije popijte čašu vode.

Druga opcija je konzumacija meda i kokosovog ulja odvojeno. Također poslije konzumacije popijte čašu vode. Nakon što ste popili čašu vodu, stavite sol u čašu i popijte i nju.

Postoji mogućnost da se probudite tijekom noći i u tom slučaju ponovo konzumirajte žlicu mješavine. Nakon pola sata bit ćete u dubokom snu.

Med usprkos slatkoći okusa ne postiže visoku razinu šećera pa zaspite vrlo lako. Kokosovo ulje pak daje svu potrebnu energiju tijelu i od njega nemate osjećaj gladi, stvara sitost pa ćete se ujutro probuditi siti i odmorni. On također sprječava povećanje razine šećera u krvi tijekom noći i to je glavni razlog nesanice. Sol smanjuje stres i stvara energiju tijelu.

Trudnice se u trudnoći često susreću s nesanicom, a posebno u zadnjem tromjesečju. Zadnje tromjesečje remeti san trudnice pa se konzumacija ove mješavine preporučuje svim trudnicama koje imaju takav problem. Mješavina je na prirodnoj bazi pa nema potencijalne štetnosti za trudnicu.

Nesanica stvara sljedeće jutro loše raspoloženje i umor. Trudnice se trebaju odmoriti kako bi sljedeći dan bile odmorne i sretne. Postoje različite tablete za nesanicu, no na prirodnoj bazi su zasigurno najzdravije, pogotovo za trudnice.

Autor: M.Š., Foto: Zurijeta/Shutterstock