Prirodno uklanjanje podočnjaka

krastavci na očima

Umor donosi stvaranje mrlja oko očiju i dojam starosti. Pronađite vremena za odmor i nemojte dopustiti da vaše tijelo počne starjeti prije vremena. Njegujte svoju kožu, pogotovo oko očiju ako ste skloni nastanku podočnjaka.

Podočnjaci daju očima dojam natečenosti i umora. No, prirodnim pripravcima možete omogućiti smanjenje podočnjaka. Jedna od metoda je čaj koji sadrži kofein i koji u sebi sadržava prirodni tanin. Prirodni tanin je diuretik koji se od davnina koristi kako bi se smanjila natečenost očiju. Uzmite dva filtera čaja i stavite u toplu vodu, a zatim ih stavite u hladnjak kako bi se ohladili oko pet minuta. Nakon toga ih izvadite iz hladnjaka i po jednu vrećicu stavite na svako oko. Tretman traje otprilike pet minuta. Poslije pet minuta vaše oči će biti svježe i bez podočnjaka.

Ako jednostavno niste pronašli vremena za odmor, kupite avokado i narežite na komade, koje ćete staviti na svako oko. Napravite vlastitu, prirodnu kremu od mlijeka i badema, koju prethodno sameljite. Namažite kremu na područje oko podočnjaka. S vremenom, nastale mrlje će posvijetliti i manje će se vidjeti.

Jedna od metoda za smanjenje podočnjaka su metalne žlice. Metalne žlice stavite pod hladnu vodu i potom stavite na oči 30 do 60 sekundi. Hladni metal osvježit će oči i ukloniti sav umor. Osjećat ćete se svježe i energično.

Česta metoda za svijetljenje područja oko očiju su krastavci. Kolute od krastavaca stavite na oči i ostavite da odstoje pola sata. Nakon pola sata osjećat ćete se svježije i mrlje će biti svjetlije.

Zanimljiva metoda za smanjenje podočnjaka je guma za zubiće koju koriste bebe kako bi smanjile bol desni. Te zaleđene gume bebe grickaju kako bi smanjile bol kod rasta zubi. Kupite po dvije gume okruglog oblika i zaledite u zamrzivaču. Pronađite ugodno mjesto, lezite i stavite zaleđene gume na oči 10 do 15 minuta. Zaleđena guma će zbog svoje hladnoće smanjiti natečenost, a vas će osvježiti.

Pokušajte se što više odmoriti jer podočnjaci nastaju najčešće od umora. Pronađite vremena za odmor, opuštanje i uživajte u pripremi prirodnih pripravaka.

Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock