Kako kosi vratiti sjaj

kako kosi vratiti sjaj

Kada je kosa bez sjaja za to su obično krivi tretmani koji su onemogućili reflektiranje svjetla te kosu učinili grubom. Važno je znati kako kosi vratiti sjaj da bi opet bila zdrava i lijepa. Postoje odgovarajuća hranjiva sredstva koja mogu pomoći.

Kako kosi vratiti sjaj

Postoje šamponi, maske i regeneratori pomoću kojih ćete zaštititi kosu bez tragova kemijskih dodataka. Kosa bez sjaja može ponovno zablistati ako se pere odgovarajućim šamponom.

Iskustva su pokazala da proizvodi poput sapunike mogu ne samo oprati nego i ojačati kosu, dok će joj limun vratiti željeni sjaj.

Sapunika se mora prokuhati s vodom nakon čega se dodaju ostali sastojci. Ostavite smjesu nekoliko minuta i potom prelijete u posebnu posudu. Prirodni šampon se mora brzo potrošiti.

Ne pomaže samo šampon nego i regenerator. Kako bi kosa ponovno bila sjajna najbolje je upotrijebiti prirodni regenerator. Pomoći može prirodni preparat od ljekovite kadulje. Potrebno je nabaviti 1/2 ruma, 300 g suhih listova ljekovite kadulje te 1 l vode.

Listovi kadulje stave se u hladnu vodu koju se pusti da proključa i potom kuha na laganoj vatri oko 10 minuta. Smjesu treba pustiti da odstoji 2 dana, ali ne zaboraviti promiješati nekoliko puta u danu. Regenerator se potom ocijedi u bocu i doda se rum.

Regenerator od kadulje možete nanositi svaka 3 dana, a zahvaljujući njemu kosa će ubrzo povratiti sjaj.

Regenerator možete napraviti i od eteričnih ulja. Od sastojaka će biti potrebne 4 kapi ulja lavande, 1/2 l vode, 4 kapi ulja ružmarina i 4 kapi limunova soka.Prvo je potrebno pronaći bocu koja se može zatvoriti. U nju se dolije voda i ulje te dobro promiješa. Regenerator treba nanijeti nakon svakog pranja na mokru kosu. Nije ga potrebno ispirati.

Jeste li već primijetili sijede vlasi? Najbolje za sijedu kosu je prirodni regenerator. Možete ga napraviti od limunovog soka, pune šake suhog različka i malo vode. Različak se stavi u zdjelu te prelije vrućom vodom, poklopi i pusti da odstoji 2 sata.

Smjesa se potom procijedi i doda se limunov sok. Regenerator se nanese na već osušenu kosu, što znači da ga nije potrebno ispirati. Sijeda kosa će ponovno imati željeni sjaj, a prirodni preparat se može koristiti nakon svakog pranja.

Za vlasi može biti dobra i prirodna maska za kosu. Jednom tjedno počastite svoju kosu s 40 ml limunovog soka i 40 ml maslinovog ulja. Ulje se prvo zagrije te se doda limunov sok. Nakon pranja na kosu se nanese maska, potom se stavi ručnik te pričeka oko sat vremena. Kada prođe 60 minuta kosa se ispere šamponom.

Autor: S.Š., Foto: puhhha/Shutterstock