Prirodna sredstva za brže tamnjenje

žena koja se sunča

Kada se osoba izloži suncu tijelo počinje intenzivno proizvoditi melanocit, koji kod osoba s blijedom puti nije toliko intenzivan, zbog čega i ten brže tamni. Genetsko naslijeđe je ključno za određivanje mjere kojom će melanin raditi u tijelu. Svaki tip kože na sunce reagira različito, a ako osoba nema jaku prirodnu proizvodnju melanina može si pomoći na više načina. Jedan od njih su i prirodna sredstva za brže tamnjenje.

Priprema kože za sunce

Prije konačnog izlaganja suncu, kožu treba dobro pripremiti. Pod pripremom se misli na nekoliko kratkih izlaganja suncu, kako bi koža bila spremna cijeli dan provesti na suncu i tamniti.

Brže tamnjenje kože

Kožu koja teško tamni treba njegovati kremama za zaštitu od sunca koje imaju snažan učinak na tamnjenje kože. Postoje razne vrste krema i losiona koji će osigurati dodatni brončani učinak.

Takav dodatan efekt je naznačen na svakom proizvodu, a potrebno je na deklaraciji osim provjere faktora za zaštitu od sunca, potražiti i podatak o bržem tamnjenju.

Prirodna sredstva za brže tamnjenje

Kakao maslac je odličan za brže tamnjenje, a kupiti se može u većim trgovačkim lancima ili trgovinama za bio proizvode. Na kožu ga je potrebno nanijeti nakon sunčanja.

Na tržištu postoje i tablete za brže tamnjenje, a podijeljene su u dvije vrste. Jedne se konzumiraju bez obzira da li se osoba izlaže suncu ili ne, a druge se konzumiraju prije sunčanja. Uz pomoć tableta za tamnjenje koža mijenja boju u tamniju nijansu, a predstavljaju popularan oblik sunčanja, za koje nije potrebno sunce.

Uz pomoć piva osoba može brže potamniti tako da nekoliko minuta nakon nanošenja kreme sa zaštitom od sunca, na kožu nanesete pivo. Uz pivo će koža brže potamniti.

Potrebno je piti i čaj od gospine trave jer unosom ovog čaja se poboljšava tamnjenje kože. Jedino što nakon unosa ovog čaja ne treba očekivati radikalni i brzu promjenu.

Maslinovo ulje je najpoznatiji prirodni sastojak za brže tamnjenje kože. Maslinovo ulje pomaže kod bržeg tamnjenja, a kožu čini svilenkasto glatkom. Ali valja oprezno baratati maslinovim uljem jer može ostaviti mrlje na odjeći koje će se teško skinuti.

Autor: A.Z., Foto: Andrey Bayda/Shutterstock