Prirodno prekrivanje sijedih

obojena kosa

Mnoge žene, ali i muškarci, sa starenjem se susreću s time da njihova kosa postaje sijeda. Žene taj problem mogu vrlo lako riješiti i obojiti svoju kosu, dok muškarci, ako ne boje kosu, ne mogu prekriti prve vlasi sijede kose. A velik broj muškaraca to ne čini.

Na tržištu danas postoji velik izbor boja koje učinkovito mogu prekriti sijedu kosu. Boja će obojiti vaše sijede vlasi, ali je loša stvar što je u njima mnogo kemikalija koje mogu oštetiti vašu kosu. Najbolji izbor jest da koristite prirodne proizvode.

Ako imate sijedu kosu i želite vratiti prirodnu boju svoje kose, probajte ovaj prirodni pripravak protiv sijede kose. Postoji mnogo prirodnih lijekova za prekrivanje sijedih vlasi, ali ovo je jedan od najboljih.

Pripravak se priprema vrlo lako. Pet krumpira treba oguliti i skupiti oguljenu koru krumpira. U lonac se uliju dvije čaše hladne vode i doda se kora od krumpira te se sve prokuha. Kada se prokuha ostaviti lagano na vatri dok se ne ohladi. Nakon što se ohladilo, procijedite. U posudu dodajte ružmarina i stavite mješavinu u staklenku koju treba zatvoriti.

Prije nego se nanese mješavina na kosu, kosa se treba oprati šamponom. Poslije toga kosu izmasirajte ovom mješavinom. Prirodna mješavina će spriječiti da vaša kosa postane sijeda, a istovremeno će kosi dati dovoljno vitamina. Muškarcima sijeda kosa daje poseban šarm i toga se ne trebaju bojati. Mnoge žene obožavaju sjedokose muškarce. Za njih to stvara dojam određene zrelosti, ozbiljnosti i privlačnosti. Kod žena sijeda kosa ne djeluje primamljivo. Sijeda kosa je često produkt nasljednosti i nemoguće ju je spriječiti. Ženama se preporučuje bojanje kose prirodnim bojama, a izbjegavanje kemikalija.

Njegujte svoju kosu i neka ona ne bude odraz vašeg starenja. Ne ustručavajte se obojiti je jer će ona tako dobiti novi sjaj, a i oduzeti vam koju godinu te ćete izgledati mlađe. Ipak, postoje žene kojima sijeda kosa odlično pristaje. Ako ste i vi jedna od njih, nosite je s ponosom i sa stilom.

Autor: M.Š., Foto: Nastya22/Shutterstock