Najbolja prirodna maska za kosu

zdrava kosa
Zdrava kosa, Foto: Syda Productions/Shutterstock

Kosa je naš ponos i svaka žena zna da ako ujutro sve sjedne kako treba po tom pitanju, imat će fantastičan dan jer što god da se dogodi možete barem reći: “Hej! Nema veze, kosa mi izgleda sjajno!”. No što na one dane kada pogledate svoju isušenu i izmučenu kosu bez sjaja? Tu može pomoći najbolja maska za kosu.

Koliko puta ste od zadnjeg šišanja kosu fenirali, peglali, uvijali figarom i koliko je samo sredstava za oblikovanje bilo na njoj. Da ne spomenemo još i boravak u klimatiziranim ili zadimljenim prostorijama i način kako se hranite kada je potrebno čitav dan provesti u gradu.

Ako ste se prepoznali u ikojoj od ovih tvrdnji vrijeme je da pustite kosu da se odmori na tren. Pružite joj njegu koju zaslužuje i ona će vam vratiti sjajem i ljepotom. Uzmite popodne mira i predah od svijeta i načinite jednu sasvim jednostavnu bogatu masku za kosu. Pustite glazbu, opustite se i ostavite masku na kosi dok uranjate u kipuću kupku s dobrom knjigom.

Šanse su da apsolutno svaki od ovih sastojaka upravo sada imate kod kuće i neće biti potrebno odlaziti u nabavku. Od ovih sastojaka također možete napraviti masku za kosu: 30 ml maslinova ulja, 3 žlice limunovog soka, jedna žlica jabučnog octa i jedno jaje. Jednostavno, zar ne? Možete sve sastojke izmiješati žustro u zdjelici ili pak u mikseru.

Masku je potrebno nanijeti na čistu kosu tako da nakon što ste je oprali šamponom kao i obično malo je prosušite ručnikom, nanesite svoju bogatu masku i opustite se sljedećih petnaestak minuta. To će biti sasvim dovoljno vremena da bogati nutrijenti prodru u kutikulu. Možete eventualno i malo zagrijati kosu fenom dok je maska na njoj. Temeljito isperite i ovoga puta neće biti potrebno nanositi regenerator.

Ovaj tretman je instant pomlađivanje kose. Ako vaša vapi za još njege ponavljajte masku kod svakog pranja dok se ona u potpunosti ne obnovi. Svi sastojci su u potpunosti prirodni i neće naštetiti kosi ni na koji način ma kako često ih koristili. Želimo vam lijepu, sjajnu, bujnu i zdravu kosu svaki dan.

Pogledajte video od kojih još sastojaka možete pripremiti prirodnu masku za kosu kod kuće:

Autor: L.K., Foto: Syda Productions/Shutterstock