Kako izgubiti kilograme bez vježbanja

kako smršaviti

Kako izgubiti kilograme i imati liniju kakvu ste oduvijek htjeli? Kako što prije imati ravan trbuh? Kako najlakše izgubiti kilograme? Sve su to pitanja koja su mnogi postavili, a sve u nadi da će uspjeti u svom cilju, a to je manje kilograma i više samopouzdanja.

Smršaviti nije problem, ali samo ako se pridržava osnovnih pravila i ukoliko se ostane čvrst do kraja bez posustajanja i odustajanja na kratko vrijeme. Postoji puno dijeta od kojih svaka ima svoja pravila, a na temelju čega se donosi odluka za koju od njih ćete se odlučiti, koja najviše odgovara vašim potrebama i vašem karakteru, odnosno za koju ste sigurni da ćete moći izdržati.

Poznato je kako uz mršavljenje pored određenih namirnica ide i vježbanje, ali iznenadili biste se kako postoje načini za gubitak kilograma bez da previše naprežete svoje tijelo. O čemu je riječ? Pojavile su se teorije koje govore o tome kako ne treba vježbati da bi smanjili konfekcijski broj.

Moguće je smršaviti bez vježbanja, a ključ je manji unos kalorija. Kako to postići? Važno je da pazite na doručak i ne izbjegavate jutarnji obrok, a kako bi bili sigurni da ćete pojesti obrok koji će vam pružiti dovoljno energije do ručka, jaja su najbolje rješenje.

Hranu uvijek servirajte u manjim tanjurima i nikada ne jedite ispred televizora. Dokazano je da ukoliko jedete i gledate televiziju trošite više od 300 kalorija. Televizor nije jedini neprijatelj vaše linije, trebali bi smanjiti unos tjestenine te izbjegavati grickalice dok ste u kinu. Ne pijte gazirana pića i vodite računa da se naspavate jer ćete tako unijeti i do 1000 kalorija manje.

Iako je moguće mršavljenje bez vježbanja važno je znati kako se tako ne tope samo masti nego i mišićna masa, a cilj na kraju priče je ipak lijepo oblikovano tijelo s manjim brojem kilograma. Zašto su važni mišići? Zahvaljujući njima dolazi do potrošnje kalorija jer ipak mišići troše više kalorija od masnoća.

Ako niste sigurni dobro je savjetovati se s liječnikom koji će vas uputiti u najsigurniji način mršavljenja bez da ugrozite svoje zdravlje i da se na kraju osjećate odlično u svom tijelu.

Autor: S.Š., Foto: kosmos111/Shutterstock