Jutarnje tuširanje

tuširanje jutro

Ujutro, nakon što vas je probudila zvonjava budilice počinje vaš dan. Najbolje bi ga bilo započeti tuširanjem, koje je najbolje za početak svakog dana. Ujutro kada se probudite polako dolazite k sebi i još niste svjesni svega pa u tom trenutku nije ništa bolje od tuširanja koje će vas najbolje razbuditi.

Onoga trenutka kada stanete pod tuš i pustite vod, krv počinje strujati vašim tijelom. Najbolje je prilikom tuširanja šamponom za tijelo, jakim i brzim pokretima trljati kožu, jer ćete se na taj način u potpunosti razbuditi, probuditi ćete cijelo tijelo, vježbati ćete ispod tuša i sagorjeti ćete kalorije.

Danas je vrlo bitno misliti na buduće generacije, kojima će voda biti potrebna kao i vama, pa je bitno da ne rasipate vodu bespotrebno. Tuširanje je idealan način, za štednju vode, a dok šamponirate tijelo ugasite vodu, pa ju ponovo upalite kada se trebate isprati, na taj način dodatno ćete štedjeti vodu.

Kupanje ne samo da troši više i previše vode, jer vam treba par litara vode za kupku, pa nakon toga opet trebate koristiti novu vodu kako bi se isprali od kupke, ono vas i upsvaljuje. Kupanje je uspavljujuće i opuštajuće, za razliku od tuširanja, koje je energično, te razbuđuje, a to je ono što vam je potrebno ujutro.

Tuširanje je izvrsno za početak radnog dana, jer sve radnje koje obavljate prilikom tuširanje, (sapunanje, šamponiranje, ispiranje, trljanje, reneriranje, itd) su sve radnje koje vas izvrsno pripremaju u novi radni dan.

Ukoliko se ujutro odlučite za tuširanje, nećete požaliti jer ćete nakon tuširanja imati puno više vremena za sebe, prvo zato jer nakon tuširanja ne morate ništa čistiti, a drugo zato jer ćete tuširajući se biti brže gotovi, pa ćete imati više vremena za ispijanje kave ujutro. S druge kupajući se ćete se ponovo uspavati, neće vam se dati izaći, biti ćete usporeni, pospano ćete započeti dan, a i nakon kupanja morate počistiti kadu za sobom.

Autor: A.Z.,Foto: mast3r /Shutterstock