Kako sakriti umor na licu

prikrivanje umora

Umoran izgled lica nije stran pojam u današnjem užurbanom načinu života. No, kako ga možete prekriti, te koje sve trikove možete poduzeti, donosimo u nastavku.

Na vrlo brz i efektan način možete osvježiti svoje umorno lice, tako da zavežete visoki rep koji će u trenutku zategnuti kožu lica i podariti joj svježi izgled. Umorne oči osvježite u tren oka sa hladnom žlicom, hladnim vrećicama čaja ili sa kriškama krastavca.

Pokušajte ne spavati lice okrenutim prema dolje! Za manje umorne oči neka vam pomogne make up, tako da na gornji kapak nanesete tamno plavu nijansu olovke, a na donji kapak bijelu olovku, te boje će umanjiti crvenilo umornih oči.

Umornom licu obavezno trebate staviti rumenilo, koje će vratiti živost licu. Pažnju sa umornih očiju možete skrenuti, stavljanjem roze ili crvene nijanse ruža na usne.

Kako bi razbudili mišiće cijelog tijela i vratili svježinu u vaše lice, ujutro kada se probudite, lezite na krevet, i glavu zabacite prema nazad na rubu kreveta, tako da visi. U trenu će vam se početi nakupljati krv u lice, čime će se vratiti boja i svježina lice. Glavu nemojte predugo držati okrenutu naopako.

Vratiti cirkulaciju u tijelo i boju u lice, možete tako da se ujutro odmah nakon buđenja otuširate toplom i hladnom vodom, koju na tijelo puštate naizmjence. Pomoći vam dodatno može i masaža tijela, koju si priuštite brzinskim trljanjem šampona u tijelo.

Smanjiti podočnjake možete i kofeinom, tako da običnu vatu namočite u šalicu hladne kave, pa tako natopljenu vatu stavite na podočnjake i zadržite na njima nekoliko minuta. Kava će smanjiti otečenost očiju i podočnjake.

Svaki dan morate popiti barem dvije litre vode kako bi dobro hidratizirali svoju kožu. Umor i natečenost lica nikada ne pokušavajte prekriti viškom pudera, kako ne bi dobili kontra efekt. Višak pudera može samo još više naglasiti nedostatke.

Ne koristite crvena sjenila, i na oči nanesite što više maskare, kako bi otvorili svoje oči. Prije izlaska iz stana nabacite na sebe svjetlucavi nakit, koji će vas podići u trenu, i dati vam svježiji izgled.

Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock