Najbolji savjeti za udane žene

savjeti za udane žene

Muškarci i žene su različiti i njihova komunikacija se uvelike razlikuje, pa često dolazi do svađa u kojoj nitko nije krivac. Za uspješn brak potrebno je da obje strane imaju dovoljno strpljenja i da su uvijek spremne na razgovor. Slijede najbolji savjeti za udane žene.

Ako želite natjerati svog muža da sluša, jedini način da to postignete je da mu se prilagodite i shvatite njegov način komunikacije. Osluškujte i pratite njegov način komuniciranja.

Nikada mu nemojte prepričavati vaše probleme dok radi nešto drugo, jer je njegova koncentracija tada usmjerena na nešto sasvim drugo i neće vas moći slušati u potpunosti.

Imajte i vi poštovanja prema njemu, jer očito on u tom trenutku radi ono što voli i pažnja mu je usmjerena k tome. Izbjegnite te trenutke za rješavanja problema jer nisu pogodni za pravu komunikaciju. Problem na taj način nećete nikako moći riješiti.

Suzama i žaljenjem nećete riješiti svoje probleme. Oni neće imati suosjećanja s vama zbog vaših suza, dapače za njih je žaljenje i suze sasvim nešto nepotrebno i naporno. Oni drugačije funkcioniraju nego vi i to morate prihvatiti. Promijenite svoj stav i pristup.

Izbacite plačljive i dječje ispade i počnite se ponašati kao vaš muž. nekih situacija.Normalno je da ćete mu se povjeriti kada vas nešto muči i kada ste tužni, ali bez drame i nekontroliranog plača. Za promjenu vi budite ti koji će biti zaslužni za rješenja nekih situacija, a ne uzrok problema.

Najgori način koji možete primijeniti je da manipulirate svojim mužem, jer manipulacija nije dugovječna i neće vam donijeti zadovoljavajuće rezultate. Postoji mogućnost udaljavanja i osjećaja iskorištenosti od strane partnera.

Počnite ga cijeniti i pridavati mu pažnje. Osim manipulacije najgori način za rješavanjem određene situacije je agresivnost. Njome nećete popraviti vaš odnos već ga pogoršati, do te mjere da će se osjećati povrijeđeno.

Postoji mogućnost da će vam vratiti istom mjerom, a to može trajno narušiti vaše odnose. Budite iskrene, smirene i staložene, tako će vas moći saslušati, poštovati i zajedno ćete izgraditi odnos koji ide prema napretku.

U svakoj bračnoj zajednici važno je da postoji uzajamno poštovanje, dovoljno komuniciranja i da su obje strane spremne na kompromise.

Autor: M.Š., Foto: Santiago Cornejo/Shutterstock