Kako napredovati u poslu

Žena s novcem

Ako ste vrlo zadovoljni u firmi u kojoj radite te bi voljeli ostati u njoj, ali uz napredovanje, trebate obratiti pažnju na sljedeće stvari koje vam donosimo u nastavku.

Za početak se trebate dobro pripremiti, što znači da trebate saznati tko je zadužen za odabir kandidata za više radno mjesto, te što se od osobe koja se traži, očekuje da zna raditi na tom radnom mjestu. Zatim prepravite svoj životopis i u njega dodajte i posao koji sada obavljate te navedite koje ste sve poslove radili, a koji su doprinijeli toj firmi te ako neke poslove još niste radili, a traže se, napomenite koliko ste voljni učiti i koliko ste sposobni napredovati.

Uvijek budite u dobrim odnosima s kolegama s posla. Svejedno je da li su to kolege iz vašeg ureda, vi trebate biti u dobrom odnosu sa svima, a samo jedno pozdravljanje kada se vidite i pitanje kako ste, može puno doprinijeti u poslu. Nikada ne znate kada ćete trebati pomoć bilo kojeg od tih kolega, pa bi bilo dobro kada bi bili dobri sa svima.

Pazite kako obavljate svoj posao. Način na koji obavljate svoj sadašnji posao, te njegovi rezultati, puno govore o vama kao o radniku, pa pokušajte obavljati svoj posao najbolje što možete! Svaki dan i u svakom zadatku dajte sve od sebe, jer će se tako vaše kvalitete sigurno prepoznati!

Ako ste čvrsto odlučili da želite napredovati, trebali bi dogovoriti sastanak sa svojim nadređenim te mu otvoreno reći koja su vaša očekivanja i ciljevi u poslovnom smislu. To što ste dobri u svom poslu i što imate odlične rezultate, ne znači da vaš nadređeni zna da vi želite napredovanje. Zato otvoreno razgovarajte s nadređenim, pa ćete odmah znati i na čemu ste, što znači da ćete znati možete li ikada napredovati u firmi u kojoj radite ili ne.

Bitno je da uvijek imate pozitivan stav i ostavljate pozitivan utisak. Možda do višeg radnom mjesta trenutno ne možete doći jer je već nekoliko kandidata ispred vas, ali to ne znači da vaš plan i želja nisu uspjeli. Bitno je da ostavite pozitivan dojam i da se nastavite truditi, kako bi vas se poguralo kada će se otvoriti neka druga bolja pozicija.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock