Duge haljine uz tijelo

uska haljina
Uska haljina, Foto: Serg Shalimoff/Shutterstock

Vrijeme je vjenčanja, krstitiki, fešti i raznih ostalih svečanih događanja. Vaš muškarac vjerojatno zakoluta očima kada se pojavi neka ovakva prilika, dok se vi radosno prihvatite priprema. Naravno čisto iz financijakih razloga ponekad nije moguće za svaku posebnu priliku kupovati novi outfit i graditi ga iz nule posebice ako se u kratkom periodu zareda nekoliko slavlja odjednom.

Iako su haljine jedan od najboljih odabira za posebnu priliku, meke, ženstvene i laskave za figuru ipak trebate obaratiti pažnju na onu koja će odgovarati vašem tijelu. Često biramo haljine samo prema jednom parametru, a to je koliko nam se sviđaju. Dakako nećete kupiti neku koja vam se ne sviđa i u kojoj se ne osjećate ugodno kada je nosite, ali svakako pripazite da vaša odabranica bude usklađena sa proporcijama vašeg tijela.

Mnoge žene će se pri kupnji idealne haljine suočiti sa problemom odabira pravog modela pa će se nerijetko naći u situaciji u kojoj će sa očajem držati hrpu haljina prebačenih preko podlaktice stojeći ispod neonskog svjetla sa bespomoćnim izrazom lica. Poslušajte neke smjernice koje bi vam mogle olakšati kupnju.

Za žene sa velikim grudima preporučamo haljine sa V izrezom koje nisu preuske ili pak u potpunosti sprijeda zatvorene haljine sa otvorenim leđima. Želite li vizualno povećati grudi odaberite haljinu koja je naborana u tom području. Dalje može biti uska ili pak biti babydoll model koji od grudi na dolje ravno pada. Za vizualni produžetak nogu odaberite visoki struk i haljine do polovice bedra, a trebate li sakriti nekoliko kilograma viška lepršava haline tunika koja pada na jedno rame sjajan je izbor.

No ipak sveti gral svih haljina je duga pripijena haljina uz tijelo. Ova haljina ne oprašta svaku onu teretanu koju ste propustili zbog sladoleda i gledanja serija. Nju ne zanimaju vaše isprike. Bez milosti odaje svaki masni jastučić. Stoga odaberete li usku haljinu uz tijelo, vrijeme je da izbacite neke stvari iz prehrane i učinite nekoliko trbušnjaka.

Ne samo da ćete izgledati sjajno već čete se tako i osjećati. Boje su u potpunosti prepuštene vama na izbor ali bež, crna ili crvena duga uska haljina nenadmašni su klasici. Uživajte na gala druženjima i ostanite nam lijepe i elegantne u svakoj prilici.

Autor: L.K., Foto: Serg Shalimoff/Shutterstock