Haljina tirkizne boje

tirkizna haljina
Tirkizna haljina, Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock

Kada ste posljednji puta odjenuli nešto u boji tirkiza? Znamo da vas sama boja asocira na prekrasan nakit kojim volimo ljeti ukrasiti svoju preplanulu kožu, no ona jednako dobro izgleda i u modnim kombinacijama. Sam naziv došao je zapravo od francuskog naziva za turski. Prve pošiljke su stizale upravo iz te zemlje i u početku se činio toliko egzotičnim da je bilo potrebno posebice ga povezati sa ovom dalekom i neobičnom zemljom.

Tirkizna boja je neobična i bilo bi je teško objasniti nekome tko je nikada nije vidio. Proteže se u rasponu od vrlo svijetle pa sve do tamne i duboke plavozelene poput one koju bismo mogli vidjeti na slikama zabačenih pješčanih plaža kao iz mašte. Pokušajte muškarcu koji ne zna koja boja je tirkizna objasniti kako izgleda.

Odjenete li tirkiznu haljinu nikako nećete ostati nezamjećene. Nema boljeg vremena nego sada. Iako smo prevalili već više od polovice ljeta dani su još uvijek topli i nismo spremene ponovo uskočiti u jeans i tenisice ili čizme, ne još. Nabavite haljinu u prikladnoj tirkiznoj nijansi i zablistajte jedne tople ljetne večeri. Vesela haljnica za kino ili ozbiljnija i duža tirkizna haljina za neku posebnu priliku poput prijateljičina vjenčanja.

Imate li tamnu kosu i put boje karamele odlično će vam odgovarati dublje i zasićenije nijanse tirkizne dok bi plavuše odlično izgledale u nešto svijetlijem tirkizu. Ako ste već odabrali haljinu ove boje suzdržite se od tirkiznih dodataka. Nadopunite lepršavu haljinu zlatom ili srebrom ovisno koje bolje odgovara tonu vaše kože. Dugu tirkiznu haljinu koja se omata oko vas pri svakom koraku nadogradite niskama bisera.

Posebice dobra ideja bila bi odabrati tirkizne haljine koje ćete i u jesenskim mjesecima poput tunike moći iskombinirati na tajice ili debele grilonke i čizmice. Za to su pogodne lagane i lepršave haljine do polovice bedara. Želite li naglasiit siluetu nadupunite je remenom u boji sladoleda. Slasno. Uživajte u ostatku ljeta.

 Autor: L.K., Foto: Alexander Shadrin/Shutterstock