Domaće masažno ulje protiv celulita

ulje za masažu

Želite li se na što jednostavniji način riješiti celulita? Želite li izgubiti neugledne masne naslage, ali nemate dovoljno vremena za naporna vježbanja i mukotrpne dijete, ovo je idealno rješenje za vas. Napravite svoje domaće ulje protiv celulita, i to kod kuće za samo nekoliko minuta.

Uvrstite ovo masažno ulje protiv celulita, zajedno s redovitim vježbanjem i zdravom prehranom, u svoje temeljno oružje za borbu protiv celulita. Redovita primjena masažnog ulja uvelike može pospješiti cirkulaciju i rastvaranje, odnosno uklanjanje masnih naslaga na najkritičnijim mjestima. Mnogim ženama najviše problema zadaje celulit na nogama i stražnjici.

Za pripremu ovog odličnog anticelulitnog ulja potrebno vam je 30 ml bademovog ulja, par žličica ulja jojobe, žličica mrkvinog ulja, par kapi eteričnog ulja po želji. Od eteričnih ulja najučinkovitija su ulja geranija, maslina i čempresa. Oni djeluju blagotvorno i njegujuće, a ujedno utječu na čvrstoću kože. Smanjuju opuštenost zbog koje uglavnom i nastaje celulit.

Sve sastojke stavite u steriliziranu i dobro očišćenu staklenku. Čvrsto je poklopite pripadajućim poklopcem i dobro protresite.

Nakon kupke ili tuširanja, na suhu kožu i njena kritična mjesta nanesite manju količinu ulja. Umasirajte je kružnim pokretima kako bi se što uspješnije upila u kožu i sve njene pore. Upotrijebite između polovice i trećine jedne veće žlice masažnog ulja, ovisno o veličini područja koje želite izmasirati. Preporučujemo da ulje nanosite samo jednom dnevno.

U borbi protiv celulita vam može pomoći i piling na potpuno prirodnoj bazi, a koji su vam sastojci potrebni saznajte u videu:

Autor: D.Š., Foto: daffodilred/Shutterstock