Sjenilo za crne oči

crne oči

Smatra se da je smeđa boja očiju najzastupljenija među ljudima i nalazi se na gotovo svim dijelovima svijeta. Pretpostavlja se da su svi ljudi prije imali smeđe oči, no zbog nekih genetskih promjena i mutacija, nastale su zelene, sive i plave boje.

Ipak, mnogi ne znaju, no vrlo tamno smeđe oči i crne oči pokazale su se dosta rijetkim bojama.

Vjerojatno ste više puta dobili kompliment kako su vaše tamne oči vrlo tajnovite i zagonetne. Razlog tome je što crna boja ne otkriva previše i djeluje samozatajno te tako i osobe dobivaju takvu poruku.

Za bolje isticanje vaših tamnih očiju, trebati će vam ljubičasto sjenilo koje ne bi smjelo biti presvjetlo. Odlučite se na na dvije nijanse ljubičaste boje kako biste bili sigurni da nećete pogriješiti s jednom bojom.

Također, pripazite da boje ne budu previše monotone, odnosno prenapeto nanesene jer će to uz vaše crne oči djelovati prenaglašeno i agresivno. Dopustite bojama da se prelijevaju jedna uz drugu i stapaju se međusobno.

Isto tako, zlaćane boje su odlične za crne oči jer se pomoću tako zlatnih nijansa ističe jedna Egipatska put, poput Kleopatrine.

Uz tamne oči, vizažisti preporučaju i boju vanilije s visoko pigmentiranim nijansama. U ovome slučaju kontrast između crne i skoro žućkaste boje djeluje vrlo senzulano i prodorno. Imajte na umu da će vaše crne oči tako doći do izražaja, a njihova crnina će biti ublažena.

Ostala šminka za oči, poput olovaka, trebala bi biti u nekim veselijim bojama. Odaberite tirkizne boje, plave ili smeđe kako biste podarili toplinu svojim tamnim očima.

Ipak, maskara može ostati crne boje jer se njome postiže bolja gustoća trepavica uz crne oči. Pripazite prilikom nanošenja maskare da uklonite višak na vrijeme prije nego li se posuši kako biste bili sigurni u postojan i kvalitetan make up.

Crne oči mogu biti još zavodljivije kada ih jednom naučite šminkati s navedenim zahvalnim bojama.

Autor: A.B., Foto: Dana E. Fry/Shuttertstock