Što je dvopek dijeta

vaga za mjerenje kilograma

Koju ste dijetu odabrali? Između toliko različitih prehrambenih režima ponekad se tako teško odlučiti. Odluku je zato najbolje donijeti u suglasnosti sa svojim liječnikom koji će najbolje znati hoće li i u kojoj mjeri dijeta utjecati na vaše zdravlje.

Od toliko raznih dijeta koje su se pojavile u zadnje vrijeme izdvaja se dvopek dijeta. O čemu se radi? Nije teško pogoditi kako se radi o posebnom režimu prehrane koji je dobio ime po namirnici dvopeku.

Radi se o odličnoj dijeti koja za kratko vrijeme garantira gubitak kilograma, a osim toga obiluje vitaminima i mineralima zahvaljujući namirnicama koje se tada konzumiraju, poput voća, povrća i cjelovitih žitarica.

Osim spomenutih namirnica tijekom dijete uz svaki obrok se jede dvopek koji je najmanje kaloričan od svih peciva na koja ste naviknuli. Važno je da uz obrok organizmu osigurate dovoljno tekućine, bilo u obliku čaja ili vode.

Dijeta započinje u ponedjeljak i traje sve do petka kada se radi pauza, tako da se od ponedjeljka opet nastavlja s posebnim prehrambenim navikama. Iako imate pravo na odmor tijekom vikenda, to ne znači da u ta dva dana smijete jesti masnu hranu.

Bilo bi najbolje kada bi tijekom subote i nedjelje konzumirali što više povrća i ribe, kako bi odmorili organizam od dvopeka. Trajanje dijete nije određeno, važno je samo da pokušate izdržati dok ne dođete do željenih rezultata. Ne zaboravite na fizičku aktivnost tijekom dijete.

Jelovnik tijekom tjedna treba izgledati ovako:

Ponedjeljak

Prvi dan dijete započnite dvopekom i bijelom kavom za doručak. Za ručak se počastite kuhanim jajima, salatom od rajčica i dvopekom. Za večeru pojedite dvopek, miješanu salatu (krastavac, paprika i rajčica) te popijte čaj od mente.

Utorak

Ujutro popijte cijeđeni sok od naranče i pojedite malo svježeg sira te dvopek. Tijekom središnjeg obroka pojedite pileća prsa i dvopek. Navečer poslužite dvopek, jogurt i jedno kuhano jaje.

Srijeda

Bijela kava, dvopek i miješana salata idu za doručak. Za ručak ide kuhano meso govedine, kuhano povrće i dvopek. Navečer pojedite dvopek i jaje te popijte jednu šalicu čaja.

Četvrtak

Jabuka, dvopek i mladi sir idu za doručak. Ručak je vrijeme za dvopek, oslić i blitvu. Za večeru pojedite jedno jaje, dvopek i popijte šalicu čaja.

Petak

Za kraj tjedna ujutro popijte cijeđeni sok od naranče i pojedite miješanu salatu i dvopek. Pričekajte ručak kako bi mogli pojesti juhu od piletine, dvopek i pečeni batak. Navečer se počastite dvopekom, svježim sirom i čajem.

Pokušajte slijediti ove upute i što prije se riješite nakupljenih kilograma. Važno je da ostanete ustrajni do kraja i pokažete kako imate jaku volju. Dvopek je na prvom mjestu, a onda ide sve ostalo. Potrudite se zavoljeti ovu namirnicu.

Autor: S.Š., Foto: Lana K/Shutterstock