Dijeta s grožđem

grožđe

Želite li brzo i zdravo smršavjeti grožđe je vaš idealni saveznik! U vrlo kratkom vremenu trebali bi izgubiti i do 2 kilograma. Odaberite jednu od dijeta s grožđem i gledajte kako se vaši kilogrami tope! Grožđe je namirnica koja je idealna za čišćenje tijela od toksina, a upravo nam je to i najpotrebnije jer grožđe uništava celulit!

Dijetu provodite najviše do tri dana, ne duže, jer zahtjeva puno odricanja. Iako je grožđe voćka koja sadrži jako puno vitamina, minerala i energetski velik broj kalorija, ne preporučuje se dugo biti na ovoj dijeti jer je dosta rigorozna.

Grožđe je namirnica koja djeluje na tijelo tako da ga osvježava, čisti, obnavlja zalihe hranjivih tvari koje mu nedostaju te je bogata antioksidansima. Ovu voćku bi općenito trebali puno jesti jer štiti od slobodnih radikala i zaustavlja starenje organizma.

Postoji jednodnevna i trodnevna dijeta s grožđem. Odaberite onu koja vam najviše odgovara, ali jedno je sigurno. Obje su vrlo učinkovite u skidanju kilograma i topljenju masti i celulita!

Jednodnevna dijeta s grožđem

Jednodnevna dijeta s grožđem uključuje cjelodnevno konzumiranje samo grožđa. Iako vam se to možda čini teško izvedivo, grožđe će vam dati energiju radi velike količine prirodnih šećera pa se zasigurno nećete osjećati tromo ili umorno. Taj dan možete pojesti do 3 kilograma grožđa i ništa više. Grožđe možete jesti kao voćku ili u obliku soka. Bitno je da ne unosite ništa više osim tekućine. Preporučuje se piti do 2 litre vode dnevno. Pripazite ako imate osjetljiv želudac ili probavu. Grožđe je bogato vlaknima pa bi ta vlaknu u tim količinama mogla izazvati grčeve i bolove u želucu. Ovakva dijete očistit će krv, jetru i ostale unutarnje organe od štetnih toksina, a ubrzat će metabolizam i probavni sustav. Jednodnevna dijeta s grožđem preporučuje se i kod problema s visokim tlakom i  kod povišenog kolesterola. Izliječit ćete anemije i sve ostale fizičke ili psihičke slabosti, a pomoći će i u eliminiranju stresa i napetosti.

Trodnevna dijeta s grožđem

Prvi dan pijte samo svježe iscijeđeni sok od grožđe. Nemojte uzimati sokove s dodatnim šećerom. Drugi dan jede se kuhano grožđe. Bitno je da se grožđe skuha zbog razloga što će se tako smanjiti djelovanje velike količine vlakna. Treći dan rezerviran je za svježe grožđe. Za vrijeme ta tri dana možete unositi velike količine tekućine u obliku vode, juha ili mlijeka. Tako ćete još više pospješiti djelovanje vlakna iz bobica grožđa. Od hrane možete kombinirati kruh od cjelovitog zrnja, zob i smeđu rižu te sve vrste mliječnih proizvoda. Od mesnih proizvoda dopušteno je nemasno meso šunke.

Dijeta s grožđem idealna je zbog toga što je grožđe jedno od najzasitinijih voćaka pa se ne bi trebali osjećati kao da ste na dijeti. Grožđe će vam dati sve potrebne vitamine i minerale. Unijet ćete velike količine kalija i kalcija, a neće vam nedostajati niti proteina zbog unosa velikih količina mliječnih proizvoda.

Autor: M.L., Foto: carballo/Shutterstock