Dekoracije za vjenčanja

dekoracije za vjenčanja
Dekoracije za vjenčanja, Foto: Roman Rybaleov/Shutterstock

Vjenčanje je pred vratima, a vi još niste sigurni imate li sve potrebno kako bi vaš najvažniji dan prošao bez problema. Naravno da sve one najvažnije stvari kao što je pronalaženje benda, svećenika, fotografa je već riješeno, ali što je s ukrasima, odnosno dekoracijama. Ne biste vjerovali koliko parova zaboravi na same ukrase, a oni su zaista bitni. Možda ih se nećete toliko sjećati nakon par godina, ali ostaje činjenica kako upravo dekoracije daju onu finalnu notu cijeloj priči.

Kod samih dekoracija treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Prije nego što se upustite u razmišljanjeo tome kakve ćete imati ukrase razmislite malo o tome kakva će biti tema vašeg vjenčanja. Odnosno hoće li to možda biti uobičajeno vjenčanje sa velikom dozom romantike, gdje prevladavaju nježne boje?

Ako je tako tada vaši ukrasi moraju ići u tom smjeru. Znači kod odabira svijeća trebate voditi računa da to bude ono cvijeće koje simbolizira nježnost i prije svega romantiku na kvadrat. Ako niste sigurni pitajte svog cvjećara koji vam može pomoći da uskladite svoje želje.

Osim cvijeća isto tako trebate voditi računa o boji trakica koje će ukrašavati ne samo galvni buket na vašem stolu, nego i sve one mašnice koje ćete stavljati na aute svojih gostiju. Dakle kod svakog vjenčanja obično prevladavaju dvije boje, pa tako mora biti i s mašnicama.

Buket od mlade kao glavni detalj cijelog ukrašavanja i vjenčanja generalno mora imati cvijeće u toj istoj boji, s tim da pazite na strukturu samog buketa. Provjerite prije sa cvjećarnicom kako napraviti buket koji mora izdržati slikanje, sam proces vjenčanja i naravno svadbu nakon toga.

Nikako ne smijete zaboraviti ukrase koji će se nalaziti u stanu mlade i mladoženje, odnosno u stanu mladenkinih roditelja. Vodite računa da svaki detalj bude ispunjen tako kada sve prođe da imate jednu lijepu uspomenu koju ćete pamtiti cijeli svoj život.

Što se tiče ukrasa danas imate zaista veliku slobodu kod odabira. To više ne moraju biti trakice i mašnice. Ako naime u obitelji imate nekog sa smislom za pravljenje raznih ukrasa tada potražite njegovu pomoć. Naime kao detalj vam mogu poslužiti stvari kao što su češeri, zatim možda cimet u svom sušenom obliku, kao komad grančice.

Izbora imate jako puno, ono što se uvijek preporuča je da uzmete dovoljno vremena, da ne radite sve u zadnji čas. Upravo ćete se tako osloboditi stresa i svega ostalog što stres nosi sa sobom.

Autor: S.Š. Foto: Roman Rybaleov/Shutterstock