Koje su čizme najbolje za snijeg

čizme za snijeg
Čizme za snijeg, Foto: Nata Sdobnikova/Shutterstock

Došlo je vrijeme zimskih radosti, avi niste sigurni imate li kompletnu opremu kako bi bez ikakvog problema krenuli put sniježnih raodsti i osvajanja najpopularnijih skijališta. Naravno da je za zimsku obuću prije svega najbitnije njezina udobnost, sposobnost grijanja i prije svega nepromočivost. Osim nepromočivosti treba napomenuti kako čizme za snijeg prije svega trebaju imati faktor koji smanjuje propusnost vlage, kako bi noge i nakon dužeg hodanja po snijegu bile suhe.

Kod same kupovine čizmi treba biti jako oprezan, jer postoje brojni modeli koji izgledaju kao da su za snijeg, a zapravo se samo radi o zanimljivom modelu koji je ništa drugo nego lijep za vidjeti. Kako bi bili sigurni da imate prave čizme koje vas neće iznevjeriti bilo bi najbolje da na samoj deklaraciji pogledate piše li možda da su za vlagu i mokro vrijeme.

Rijetko koja obuća ima upravo tu oznaku, a ako je ima tada ste sigurni. Zašto je tome tako? Naime ako malo bolje pogledate zimski uvjeti su specifični i ponekad surovi i zahtijevaju obuću koja može izdržati u takvim prilikama. Ako niste znali zimska obuća je puno teža.

Dakle čizme za snijeg su puno teže od ostalih čizmi budući da se rade od materijala koji moraju izdržati poveću količinu snijega i niske temperature. Pogledate li mišlejnje stručnjaka vidjet ćete kako svi tvrde da upravo te čizme trebaju zadovoljavati najviše kriterije, pogotovo ako planirate duže vrijeme biti vani.

Gornji sloj čizmi za snijeg obično se radi od posebnog nepropusnog materijala, bilo da se radi o koži, ili možda sintetici, gdje rubovi trebaju biti posebno pojačani kako bi spriječili prodiranje vlage. Njihov đon trebao bi biti napravljen od gume, odnosno od čvrstog materijala.

Najbolje od svega što u dućanima imate velik broj modela koji zadovoljavaju sve potrebne kriterije, a osim toga su i odraz modno osvještene osobe. Dakle ako želite možete imati čizme koje će vas štititi, a u kojima ćete izgledati trendi.

Krenite u kupovinu i izaberite svoje čizme iz snova i pazite kako bi odabrali one prave.

Autor: S.Š. Foto: Nata Sdobnikova/Shutterstock