Frizure za vjenčanje

frizura za mladenku

Bilo da ste mlada, kuma ili samo gost nije svejedno kako ćete izgledati na vjenčanju. To je dan kada blicevi rade cijelo vrijeme i kada kamera neumorno prati svaki korak ne samo mladenaca nego i gostiju. Sigurno se kasnije ne želite gledati s promašenom frizurom.

Kako su na vjenčanju ipak najvažniji mladenci jer je to njihov dan, počet ćemo s frizurama za mladenke koje moraju biti čarobne. Odabir fizure će ovisiti o tome kakvu dužinu kose imate i koliko vam je toga dozvoljeno, ali i bez obzira na dužinu ako imate umetke opet se možete poigrati s nekoliko različitih stilova.

Odabir će ujedno ovisiti i o tome kakav ste tip osobe i volite li više jednostavnost ili klasiku te kakva vam je vjenčanica. Ako ste se odlučili za romantični dizajn haljine poput krinoline ili A kroja, nećete pogriješiti odaberete li polupodignutu frizuru. Mnoge mladenke izaberu kovrče na krajevima, a gornji dio ostave isfeniran.

Romatični look možete postići i s drugim modelima vjenčanicama kao što je sirena kroj ili čudesna toga koja podsjeća na antička vremena. Za sve žene koje su ljubitelji spoja seksepila i romantike mogu se odlučiti za visoki rep. Klasika ne možete dosaditi pa tako ni podignuta kosa u obliku punđe.

Kako bi dojam bio veći i cijela frizura efektivnija možete od frizera tražiti umetak (rep) u boji što sličnijoj vašoj boji kose kako bi cijeli look bio prirodan i ne previše napadan. Neke žene se radije odlučuju za umetak s kovrčama koje će još više pojačati čaroliju i stvoriti dojam ljepotice iz neke bajkovite zemlje. Ideja je zaista puno, a cilj na kraju priče je da izgledate savršeno jer ipak je to vaš dan.

Kuma kao i mlada mora taj dan izgledati savršeno jer je pored mladenaca i ona u prvom planu. Za nju kao i ostale goste vrijedi isto pravilo, a to je usklađivanje frizure za cjelokupnim outfitom. Potrebno je znati uskladiti odjeću, make up i naravno frizuru. Visoki rep, elegantna punđa ili razigrane kovrče, sve je dopušteno.

Pogledajte kako napraviti elegantnu punđu koja može poslužiti kao ideja za frizuru povodom vjenčanja.

Autor: S.Š., Foto: freya-photographer/Shutterstock