Briga o stopalima

lijepa stopala

Ljeto je pred nama što znači da trebate pripremiti svoja stopala za otvorene cipele i sandale. Dolazak lijepog i toplog vremena ne znači da vaše noge zahtijevaju posjet pedikeru, jer svoja stopala možete i sami urediti uz samo malo volje i truda. U nastavku vam donosimo kako na pravilan način možete njegovati svoja stopala te kako ih možete dovesti do savršenstva.

Da bi svoja stopala njegovali na kvalitetan način, važno je samo da pratite određene korake! Što prije te korake počnete primjenjivati na stopalima, to ćete prije imati lijepa i njegovana stopala. Zato ne čekajte više ni minute nego krenite sa tretmanom stopala, odmah.

Važno je da prilikom svakog tuširanja ne zaboravite na svoja stopala. Ljudi često prilikom tuširanja ne sapunaju svoja stopala, a treba i njih njegovati, kao i ostatak tijela. Svako tuširanje istrljajte svoja stopala šamponom pa kasnije isperite toplom vodom.

Barem jednom tjedno priuštite svojim stopalima kupku od 15 minuta, koja treba biti topla i opuštajuća. Nakon kupke možete stopala istrljati pilingom, kako bi uklonili mrtve stanice kože, a one tvrđe dijelove kože ukloniti tvrdim kamenom za stopala.

Osim ove njege, stopala zahtijevaju i hidrataciju, koju bi bilo dobro pružiti stopalima svaki put nakon tuširanja, ali ako za to nemate vremena, barem dva puta na tjedan nanesite hidratantnu kremu obilno na stopala, pa obujte čarape, kako bi se u potpunosti upila u stopala. Kremu je ovako najbolje nanositi prije spavanja.

Uređujte svoje nokte na nogama redovito, tako da ih režete i turpijate, a lakirajte ih prema željama. Važno je samo da izgledaju uredno i njegovano.

Prilikom lakiranja noktiju na nogama, skinite sve ostatke starog laka s noktiju kako bi novi sloj laka mogli ravnomjerno nanijeti. Isto tako pazite da vam nokti ne budu masni od kreme ili mokri od vode, jer da bi se lak kvalitetno primio na nokte, nokti moraju biti u potpunosti suhi i čisti. Za kraj lakiranja, na nokte nanesite prozirni lak koji će ih zaštiti od pucanja te pričekajte dovoljno vremena da se lak u potpunosti posuši.

Autor: A.Z., Foto: Imcsike/Shutterstock