5 savjeta za brži rast noktiju

lijepi nokti

Vi ste jedna od onih koja vodi računa o svom izgledu i pazi da je sve na svom mjestu. Koliko vam je važno da imate lijepu frizuru, šminku i odjeću tako su vam važni i vaši nokti. Nije svejedno hoćete li kad izađete van skrivati svoje ruke ili ćete ih ponosno pokazivati.

Pokažite koliko lijepi mogu biti vaši nokti uz nekoliko korisnih savjeta. Pored toga što će pomoći da vam nokti izgledaju besprijekorno tako će i omogućiti brži rast noktiju. Tako je, postoji način kako ubrzati njihov rast, a on dolazi u obliku 5 korisnih savjeta.

Vodite računa da imate lijepe ruke koje ćete uvijek ponosno pokazivati i kojih se nećete sramiti. Jer ako ste se uredili od glave do pete, to što su vam ruke ostale neugledne nagrdit će cjelokupni izgled.

Ne grizite nokte

Prvo što bi trebali napraviti je da ne smijete gristi nokte. Radi se o ružnoj navici koju ste ostavili u djetinjstvu i koja više nema što tražiti u sadašnjosti. Izbjegnite griženje noktiju, a ako ikada dođete u napast, onda posegnite za nekom grickalicom ili žvakaćom gumom.

Proteini

Vaši će nokti rasti brže ako obogatite prehranu proteinima. Namirnice koje obiluju proteinima su meso, jaja i mahunarke. Istraživanja su pokazala kako su proteini od velike važnosti za zdrave i čvrste nokte.

Aceton

Bilo bi dobro kada bi mogli izbjeći stavljanje acetona koji u sebi ujedno ima sastojak što isušuje nokte. Pronađite neki drugi način uz koji će vaši nokti zablistati i rasti brže nego što ste to mislili.

Redovito rezanje noktiju

Nokte bi trebalo rezati redovito. Ovdje je prvo riječ o higijeni, a s druge strane se izbjegava pucanje nokta na vrhu.

Kućanski poslovi

Dok obavljate kućanste poslove ne zaboravite staviti rukavice, ipak će vas zaštititi od dodira s raznim kemikalijama koji mogu stanjiti vaše nokte.

Poslušajte ove savjete i pobrinite se da vam nokti budu lijepi i uredni, kako bi ih uvijek ponosno mogli pokazivati.

Pokušajte napraviti prirodnu smjesu za brži rast noktiju uz pomoć naših uputa u videu!

Autor: S.Š., Foto: Deklofenak/Shutterstock