Mali savjeti kako liječiti herpes na usnama


Herpes na usni neugodna je pojava zbog koje se ne osjećamo dobro i želimo je se što je prije moguće riješiti. Herpes se javlja najviše tri dana od pojavljivanja prvih simptoma kao što je peckanje, svrbež i bol. Ubrzo nakon simptoma, na određenom mjestu koža nabubri i pocrveni, a nastanu i mjehurići. Postoje razni načini kako izliječiti herpes, a najpopularniji su oni prirodni.

ruke preko usta

Ruke preko usta, Foto: Kalim/Shutterstock

Od narodnih recepata spominje se pasta za zube. Osim za usnu higijenu pasta za zube može pomoći i kod herpesa. Dobro je znati kako herpes neće nestati samo tako, a jedna noć nije dovoljna. Pasta neće naškoditi, ali možete razmisliti i o drugim načinima.

Češnjak je jedan od saveznika u liječenju herpesa. Uzmite svježi češnjak i držite ga na mjestu gdje je nastao hereps. Nakon isteka nekoliko 5 minuta zamijenite ga svježim, s tim da možete stavljati jedno češanj češnjaka.

Ublažavanje pojave herpesa moguće je pomoću kockice leda. Uzmite kocku i stavite ju na mjesto gdje je nastao herpes. Pokušajte držati nekoliko minuta, a rezultati će uslijediti vrlo brzo. Pojedinci tvrde kako limun i med mogu pomoći, ali njihovo djelovanje još nije dokazano.

Ako ste pobornik prirodnih rješenja za liječenje herpesa na usnama tada vam može pomoći ulje matičnjaka. Kako? Pogledajte u nastavku:

Možda je najbolje navratiti u ljekarnu i kupiti odgovarajuću kremu koja će izliječiti herpes. Osim kreme ne škodi pokušati s flasterima koji sprječavaju širenje i pomažu u zacjeljenju. Kod veće infekcije pomažu antibiotici koje propisuje liječnik opće prakse.

Ako primjetite da bi vam mogao iskočiti herpes izbjegavajte ljubljenje i pazite da nitko osim vas ne koristi pribor za jelo kojim ste se poslužili. Tako ćete izbjeći da se još netko osim vas zarazi.

Potrebno je redovito prati ruke i dezinficirati ih ako niste sigurni jeste li možda došli u kontkat s virusom. Poznato je da do herpesa isto može doći kada padne imunitet, a kako se to ne bi dogodilo pazite da u sebe redovito unosite zdrave namirnice.

[plista_widget]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *