Ženske torbice

ženske torbice

Torbe su se pojavile gotovo istodobno sa mogućnošću obrade materijala od kojih ih je moguće izraditi, bilo da se radi o biljnim vlaknima ili životinjskoj koži. Torba nastaje iz praktične ljudske potrebe da nam određene stvari koje smatramo nužnima budu dostupne kada ih zatrebamo ma gdje se nalazili.

U 18.st., kada su klasične i čiste grčke siluete ponovo pronašle svoj put do srca Europljana, vrećaste torbe ipak su narušavale izgled koji se želio postići. Zamijenjene su malim, bogato ukrašenim torbicama, od finih materijala koje su se nosile na vrpci oko zapešća.

Svaka djevojka ili žena ima svoje sitnice koje uvijek nosi sa sobom. To može biti omiljeni ruž za usne, ogledalo ili bočica vode, možda rašpica, planer ili parfem. U takvim svakodnevnim situacijama uglavnom uzimamo torbe srednje veličine ili maksi torbe u koje možemo potrpati sve svakodnevne potrepštine.

Neizbježno se pojave prilike u kojima velika torba jednostavno ne odgovara. Bezdan ženske torbe, od kojeg muškarci zaziru, odjednom se mora pretvoriti u malu torbu usklađenu sa stilom koji smo odabrali za određenu priliku.

Ruž ili sjajilo, kompaktni puder, nešto novca, dokumenti, mobilni telefon i to je to. Ako smo već u situaciji koja “zahtijeva” malu torbu vjerojatno će i naša odjeća biti prilagođena, pa stoga nećemo imati na sebi nešto casual sa mnogo mjesta po džepovima.

Torbe kakve poznajemo danas uglavnom su ženski modni dodaci, iako su muškarci zadržali neke torbe koje podsjećaju na torbice sa korijenima u torbama ponad škotskih kiltova ili malih torbi kao preteča novčanika. Eventualne torbe koje još muškarcu dolaze u obzir su ruksak, torba za laptop i aktovka.

Velike dizajnerske kuće svjesne su cijele palete situacija u kojima se žena nađe tokom dana i stoga nude raznovrsne opcije i prekrasna estetska rješenja koja će torbu učiniti krunom svake odjevne kombinacije.

Čak i ako si ne možete priuštiti dizajnerski komad, ne očajavajte. I za pristupačniju cjene možete pronaći doista raznovrsne modele od kojih je sasvim sigurno jedan upravo za vas.

Poigrajte se bojama i teksturama. Odaberite odvažnu narančastu torbu na haljinu neutralne boje, ili pokažite svoju divlju stranu kožnom torbom sa upadljivom kopčom.

Autor: L.K., Foto: MaleWitch/Shutterstock