Kako nositi visoke čizme

visoke čizme

Visoke, odnosno klasične i udobne čizme su vječno u modi i neizostavne u svakom ženskom ormaru. S povijesne strane gledamo, visoke čizme su u većini europskih zemalja u srednjem vijeku bile standardna obuća.

Otkriće Amerike i visoke čizme

Nakon otkrića Amerike one su postale dio kulture divljeg zapada. One se mogu kombinirati uz sve odjevne predmete, a trendy možete izgledati bilo za jutarnju kavu na špici i šetnju po dućanima, bilo za posao ili pak večernji casual izlazak. Sve ovisi o vašem modnom raspoloženju.

Dvije su najklasičnije odjevne kombinacije sa visokim čizmama. Tajice u kombinaciji sa tunikom ili malo dužom majicom i kožnom jaknom ili uske traperice koje trendseterice uguraju u čizme. Ujedno, to su dvije kombinacije koje ćete na dnevnoj bazi moći primijetiti nebrojeno puta.

Želite li se istaknuti iz gomile, uska vunena haljinica je pun pogodak na jahačke čizme. Još ako iskombinirate neki zgodan sako sa zakrpama na laktovima i nabacite topli šal, izgledat ćete kao da ste sišle s modne piste.

Također je odlična kombinacija jahačkih čizmi sa tvidom i debelim pletivom, te malo krupnog nakita kao dodatak. Na kraju krajeva, možete biti i maštoviti te pokušati doći do neke svoje osobne kombinacije kada su visoke čizme u pitanju. On pristaju uz više različitih garderoba tako da čak i nećete imati toliko problema pronaći idealnu kombinaciju uz njih kako se isprve čini.

Čizme nisu rezervirane za muškarce

Visoke čizme
Foto: Unsplash

Visoke čizme su zbog svoje udobnosti, jer imaju ravan đon, uvijek poželjan gost među vašom obućom. Nemojte se ustručavati i svakako si priuštite čizme u kojima ćete moći uživati u dugim šetnjama u zimsko vrijeme bez bolnih stopala.

Čizme nisu nikako rezervirane samo za muškarce pa zato si dajte oduška i nabavite jedne po vašem ukusu, bilo smeđe, crne, boje konjaka ili bež jer to je definitivno investicija koju trebate napraviti.

Foto: HighKey/Shutterstock