Zašto je čokolada korisna

žena koja uživa u čokoladi
Žena koja uživa u čokoladi, Foto: Alina Cardiae Photography7Shutterstock

Već duže vrijeme prevladava pogrešan način razmišljanja kako čokolada nije dobra kako za zdravlje tako i za kilograme kojih se pokušavate riješiti. Naime prema posljednje provedenim istraživanjima pokazalo se da određena količina crne čokolade pomaže na više područja, a gdje se može ubrojiti čisto lice, odnono lice bez akni. Ne biste vjerovali ali malo tamne čokolade doprinosi smanjenju crvenila i isto tako manjem broju prištića.

Pored toga već se odavno zna kako je čokolada jedan od boljih antioksidansa koji pomažu kod čišćenja organizma, a osim toga ublažava simptome kroničnog umora i naravno sve one simptome koji se nadovezuju na PMS.

Upravo zahvaljujući flavonoidu kojeg čokolada sadrži poznato je kako upravo ona pomaže kod smanjivanja rizika od raznih kardiovaskularnih oboljenja, a pored toga smanjuje krvni tlak i poboljšava cirkulaciju, što je prije svega značajno za sve one žene koje vode borbu sa celulitom.

Dakle kao što je već rečeno zahvaljujući flavonoidu čokolada smanjuje utjecaj slobodnih radikala, a osim toga sadrži magnezij, natrij i bakar. Za sve one koji ne znaju magnezij je bitan zbog proizvodnje same energije i čvršćih kostiju.

Pokazalo se kako čokolada isto tako sadrži i teobromin koji je prije svega koristan kod ublažavanja kašlja s kojim se obično mučite nakon odležane prehlade, odnosno gripe. Kao što možete vidjeti crna čokolada je zaista korisna za zdravlje svakog čovjeka.

Oleinska kiselina iz čokolade pomaže kod proizvodnje endorfina poznatijeg kao prirodnog antidepresiva. Naime prema dosadašnjim iskustvima pokazalo se kako sve osobe pozitivnog raspoloženja zrače ujedno i pozitivnom energijom koja pomaže kod lijepog izgleda.

Uživajte u pravoj poslastici tamne čokolade, ali naravno nemojte pretjerivati. Pokazalo se kako je 45 g na dan sasvim dovoljno da utažite svoju potrebu za slatkim, a s druge strane u svoj organizam unesete sve potrebno kako bi normalno funkcionirao.

Autor: S.Š. Foto: Alina Cardiae Photography/Shutterstock