Kadica za bebu

beba u kadici
Beba u kadici, Foto: ivanpavlisko/Shutterstock

Vjerojatno jedna od zabavnijih stvari tijekom kupovine može upravo predstavljati onaj trenutak kada ste se odlučili da je došlo vrijeme i za kadicu. Naime poznato je kako postoje prematalice koje u sebi već imaju kadicu za kupanje, no za sve one koji ju žele kupiti zasebno, u dućanima postoje razni modeli koji se mogu koristiti na duže vrijeme.

Upravo su one kadice koje dolaze s prematalicom predviđene za tek rođene bebe, dok sve ostale koje dolaze zasebno, mogu se koristiti malo duže i kada beba malo naraste. Ipak se radi o malo većim modelima.

Dakle kao što je već rečeno na samom početku u dućanima imate zaista bogatu ponudu, a na vama je da se odlučite za model koji vama najviše odgovara. Vodite računa kako kupujete komad opreme koji ćete koristiti na duže vrijeme i u kojem se vaše dijete mora osjećati sigurno.

Što se tiče veličine uvijek se odlučite za standardne dimenzije kao što su 53 x 97 x 23 cm. U zadnje vrijeme sve se više priča o čuvenoj anatmoskoj kadici za bebe koju možete kupiti u 2 različita položaja kao što su ležeći i sjedeći.

Za bebe do 6 mjeseci starosti uvijek se preporuča ležeći položaj, dok se od 6 mjeseci može polako preći na sjedeći položaj. Za maksimalnu udobnost najmlađeg člana obitelji tu su i nasloni za ruke koji se nalaze s obje strane kadice.

Samo kupanje vam mogu olakšati i pregrade koje se nalaze na području uzglavlja, a tu se naravno misli na prostor predviđen za spremanje sapuna, kupke i naravno spužve. Najbolje od svega što uz kadicu dobivate i gumenu podlogu koje spriječava klizanje.

Autor: S.Š. Foto: ivanpavlisko/Shutterstock