Zablude o ljepoti

žene na plaži

Ljudi, a posebice žene su opterećene ljepotom. Ako ste i vi jedna od žena kojima je ljepota na prvom mjestu, ne zaboravite da se ljepota nalazi svuda oko vas te da ne postoje pravila vezana za ljepotu. Svaki čovjek na ljepotu gleda drugačijim očima, a u nastavku vam donosimo neka od pravila koja to nikako nisu kada se radi o ljepoti.

Već se desetljećima smatra da je samo mršava osoba lijepa, te da ako osoba nije građena prema tim kriterijima ne spada u lijepu osobu. U posljednje vrijeme su se neke osobe potrudile da se to vjerovanje promijeni. Mršavost je toliko duboko utisnuta, da ju više niti ne primjećujemo svjesno, ali ako bolje pogledate, vidjet ćete da su manekenke, lutke u izlozima, itd. mršave osobe.

Mnogi isto tako misle kako ljepota mora boljeti, da bi se došlo do nje. Pod boli mislimo na steznike, visoke štikle, depilacije, čupanje obrva, itd. Ove tretmane bi trebale nastaviti raditi samo ako vas stvarno čine sretnima, ali ako to nije tako, onda odmah prestanite s njima, jer oni ne znače ljepotu! Zbog nikoga na ovom svijetu niste dužni ići na tretmane koji bole, samo kako bi svijetu bili lijepi.

Ne živite u zabludi da ćete samo uz pomoć najskupljih preparata i tretmana biti lijepi, jer to nije tako. Ne možete promijeniti svoj izgled uz pomoć niti jednog tretmana, možete ga samo izmijeniti. Nemojte misliti da ako kupite najskuplju kremu, da ćete preko noći postati najljepši ili najmlađi na svijetu, jer su to gluposti. Prirodni preparati će vam pružiti identičnu njegu, a neće koštati niti u pola koliko skupi preparati koji će vam čak ponuditi i manje rezultate.

Ne sramite se svojih bora! Bore vas podsjećaju na vaš proživljeni život, i toga vas ne treba biti sram. Prihvatite sebe onakvima kakvi jeste, jer samo tako ćete biti iskreno lijepi! Ljepota dolazi iznutra, i to nemojte nikada zaboraviti, a tome učite i svoju djecu!

Autor: A.Z., Foto: Liv friis-larsen/Shutterstock