Vrijeme za promjenu frizure

promjena frizure

Svaka frizura je glavni ukras ženskog lica. Kakvu imate frizuru govori puno o vama. Često žene nemaju vremena puno se baviti svojom frizurom pa operu kosu i vežu je u rep, što i nije pretjerano zdravo za kosu. Ako imate frizuru s kojom ni same ne znate što bi napravile, možda je vrijeme za promjenu. U nastavku vam donosimo nekoliko primjera po kojima možete raspoznati da vam je vrijeme da promijenite svoju frizuru.

Ako nakon svakog pranja svoje kose, jedino što s njom možete napraviti kako bi ona izgledala uredno, je vezati ju u rep, znači da vam je krajnje vrijeme da nešto s njom napravite, tj. da ju promijenite.

Ukoliko vam je kosa izrazito suha, znači da bi ju osim dodatne njege trebali i ošišati. Svako šišanje će oporaviti kosu i učiniti ju mekšom i sjajnijom, a pored šišanja ju naravno treba i dodatno njegovati sa raznim hidratantnim maskama i regeneratorima za kosu, te trebate paziti koliko često ju bojate i ne tretirati ju prečesto proizvodima koji dodatno isušuju kosu, poput gelova, lakova i pjena za kosu. Isto tako trebali bi na minimum svesti upotrebu elektroničkih uređaja poput sušila za kosu, pegle i figara, koju dodatno oštećuju ionako već suhu kosu.

Ako puno vremena trošite na uređivanje svoje kose, više od pola sata, znači da vam frizura ne odgovara i da bi trebali posjetiti frizera, koji će vam kosu ošišate onako kako vam odgovara.

Mijenjanje stila odijevanja jednako tako zahtijeva mijenjanje frizure. Ako ste se udebljali ili smršavili, ili jednostavno u potpunosti mijenjate svoju garderobu, trebate promijeniti i svoju frizuru kako bi više došli do izražaja.

Spuštena kosa na tjemenu, zalizana uz facu, najčešće je znak da nema volumena, a kako bi dobila volumen kosa se treba skratiti.

Isto tako ako vam već dulje vremena nitko nije rekao ništa za vašu frizuru, te ako ju nitko niti ne primjećuje, znači da ju trebate promijeniti, kako bi došla do izražaja.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock