Upotreba himalajske soli

himalajska sol

Sol može uvelike naštetiti organizmu, jer je glavni izvor nutrija, čiji se preveliki unos povezuje se sa bolestima srca, bubrega, visokim krvnim tlakom, bolestima krvnih žila i želuca, dijabetesom i pretilosti. Mi najčešće koristimo kuhinjsku rafiniranu sol, koja u sebi ne sadrži vrijedne tvari, zbog procesa prerade. Najčišća sol na zemlji je himalajska sol, koju se bez obzira na njena ljekovita svojstva ne smije pretjerano konzumirati.

Himalajsku sol može se koristiti i u aromaterapiji, u kombinaciji sa raznim eteričnim uljima. Himalajsku sol možete dodati u svoju opuštajuću kupku, najbolje dvije žlice na punu kadu. Uživajte u kupki himalajske soli, ali ne dulje od 20 minuta.

Jeste li čuli za himalajske solne svijetiljke, koje imaju terapijski učinak? Himalajske solne svjetiljke su idealne za dječje i spavaće sobe, zbog opuštajućeg i umirujućeg svijetla koje pružaju.

Himalajska sol energetski čisti prostor i prirodni je ionizator, a ako ju kupite u kombinaciji sa svjetiljkom primijetit ćete nestajanje negativne energije na tijelu i potiskivanje nagle energije, na taj način biti ćete zaštićeni od kroničnog umora i raznih drugih bolesti.

Himalajsku sol možete koristiti na isti način kao i normalnu sol u kuhanju, a okus hrane vam se neće ništa promijeniti. Kupiti ju možete u trgovinama zdrave prehrane.

Himalajska sol je odličan piling koji uklanja mrtve stanice kože i ko nakon kojeg će vam koža biti meka i glatka. Nakon tretmana kože himalajskom soli, vaše koža biti će ljepša i zdravija.

Ova sol će vam pomoći održati razinu šećera u krvi, djelovati će na mladost osobe, s obzirom da usporava starenje, te će stimulirati ravnotežu pH stanica u tijelu.

Konzumacijom himalajske soli pospješit će vam se cirkulacija, regulirati će se količine tekućina u tijelu i izlučiti će se toksini iz tijela.

Za vrijeme prehlade sluznicu nosa možete pročistiti otopinom koju napravite od himalajske soli.

Ako pomiješate himalajsku sol sa vodom, regulirati će vam se probava i krvni tlak. Aktivni sastojci ove vrste soli će održati vaše kosti zdravima, te će spriječiti osteoporozu.

Autor: A.Z., Foto: dhiyafaris/freeimages