Ulje čileanskog lješnjaka

ulje čileanskog lješnjaka

Skupocjena biljna ulja pružaju mnoge dobrobiti za njegu kose i kože, a jedno od njih je i ulje čileanskog lješnjaka. Ovo ulje sadrži velike količine vitamina E i A, a pomaže i u sprečavanju starenjaobnavlja kožu i štiti ju od vanjskih utjecaja. Čileanski lješnjak nije srodan s europskim lješnjakom, a osim što ima različito djelovanje ima i različitu cijenu.

Prirodna njega kože

Pored brojnih preparata koji bi mogli uzrokovati nuspojave na organizam, postoji i prirodna kozmetika s provjerenim i ljekovitim sastojcima. Osim maslinovog ulja na popisu djelotvornih namirnica našlo se i ljekovito ulje. Njegova je zadaća da se brine za prirodnu zaštitu kože od sunca te da osigura najbolju njegu za masnu kožu lica.

Ulje čileanskog lješnjaka štiti kožu od slobodnih radikala i pruža jako antioksidativno djelovanje, a poznato je i zbog zaštite od UV zračenja. Zbog SPF faktora i antioksidansa je slično ulju čileanske maline.

Ulje se dobiva hladnim tiještenjem te zadržava visoku kvalitetu ulja, a svi nutrijenti prilikom tiještenja ostaju netaknuti.

Pogoduje njezi svakog tipa kože jer dubinski njeguje kožu, brzo se upija i štiti kožu od vanjskih utjecaja. Djeluje intenzivno te pomaže regenerirati kožu, a često ga se može pronaći i u raznim proizvodima prirodne kozmetike.

Neke od dobrobiti ulja čileanskog lješnjaka za kožu su pogodnost za njegu svih tipova kože, anti age učinak, jako antioksidativno djelovanje, obnavljanje stanica kože, omekšavanje i hidratizacija, prirodna UV zaštita i sprečavanje foto starenja.

Bogato je mineralima, lipidima, vitaminima i antioksidansima zbog čega se smatra izuzetno hranjivim. Sadrži i velik udio oleinske kiseline zahvaljujući čemu je moguća obnova kože bez obzira je li ona suha, masna ili osjetljiva.

Isto kao što je ulje europskog lješnjaka, tako je i ulje čileanskog lješnjaka idealno za njegu mješovite i masne kože lica kojoj je njega itekako potrebna. Pomaže i u uravnoteženju izlučivanja sebuma i u smanjivanju pretjerane masnoće kože.

Pruža prirodnu zaštitu od UV zračenja, a SPF faktor se procjenjuje na 30. Ulje je najbolje koristiti bez kombinacije s drugim uljima, jer se miješanjem smanjuje SPF faktor.

Osobama svjetlije puti se preporučuje korištenje ulja čileanskog lješnjaka u kombinaciji s uljem čileanske maline kako bi se postigla bolja apsorpcija UV zraka i prirodna zaštita kože.

Ulje će pomoći dulje očuvati preplanulu boju kože nakon sunčanja, a antioksidativno djelovanje će spriječiti oštećenja uzrokovana pretjeranim izlaganjem suncu. Isto tako će se i obnoviti stanice kako bi se izbjeglo starenje kože pod utjecajem UV zračenja.

Autor: A.Z., Foto: Franz Xaver/Wikimedia