Ulja za oštećenu kosu

lijepa kosa

Kosa je naš ukras, dio je nas i svi želimo da ona bude prekrasna. Zbog toga je peremo, sušimo i uređujemo peglanjem, kovrčanjem, i farbanjem. No, ako je ne njegujemo, ona bi se mogla oštetiti i izgledati loše.

Kosa prilikom mehaničkog i toplinskog oštećenja postaje sve slabija i lomljiva. Osim toga, suha je i beživotna, a na nama je da joj pomognemo kako bi nam vratila u najboljem smislu, a to je ljepotom.

Donosimo vam najbolja ulja za kosu od kojih će se vaša kosa u potpunosti oporaviti, a i vi ćete se osjećati ljepše.

Čičkovo ulje

Čičkovo ulje riješit će vas peruti u samo nekoliko puta primjene. Čičkovo ulje je međutim teško i ne biste ga trebali nanositi više od jednom tjedno, da vam se kosa ne počne previše mastiti. Ako vodite bitku s peruti, čičkovo ulje je idealno za vas. Također ono je dobro za sjaj tamne kose.

Jojobino ulje

Ovo ulje kosi vraća vlažnost i savršeno je za suhu kosu sklonu ispucalim vrhovima. A svojim nježnim mirisom savršeno će se uklopiti u svaki miris šampona i parfema. Nanosite ga na vrhove nakon pranja kose i kao masku prije pranja da nahranite kosu.

Kantarionovo ulje

Kantarionovo ulje ili ulje gospine trave djeluje protuupalno te smiruje nadraženo vlasište. Ovo ulje je odlično kod masne kose jer će odstraniti masnoću i smiriti žlijezde koje pretjerano luče masnoću.

Kokosovo ulje

Izvrsno je za hidrataciju, sjaj i njegu suhe i oštećene kose. Jeste li znali koliko je dobro kokosovo ulje za kosu? Izvrsno je za maske, ali i kao zaštita vrhova.

Laneno ulje

Laneno ulje bogato je mineralima i vitaminima te obnavlja strukturu vlasišta i pospješuje rast kose. Ako imate problema s opadanjem kose na tjeme utrljajte malo lanenog ulja prije svakog pranja kose i ostavite neko vrijeme da djeluje zatim isperite.

Maslinovo ulje

Opće poznato ulje koje njeguje suhu kožu i kosu, a svi ga imamo u svojim kuhinjama idealno je za pripravke domaćih maski.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje potiče brži rast kose, kosa je bujnija i čvršća. Ulje nanosite svaka tri dana. No morate kosu dobro isprati jer je ricinusovo ulje gusto i teže se ispire. Zbog gustoće ono se teže i nanosi te ga za lakše nanošenje najprije zagrijte uranjanjem posudice u toplu vodu.

Autor: J.S., Foto: Eduard Derule/Shutterstock