Održavanje kovrčave kose

žena s kovrčavom kosom

Prekrasne kovrče san su ženama s ravnom kosom, no većina ih nije ni svjesna koliko je zapravo brige potrebno kako bi te nestašne kovrče izgledale lijepo i njegovano. Kovrčavu kosu nije nimalo lako održavati, ali ima mnogo prednosti, a ako je dobro ošišana i njegovana adekvatnim preparatima, izgleda prekrasno.

Ako ste odlučili promijeniti imidž ili pak samo želite da vaša već kovrčava kosa izgleda besprijekorno, vrlo je važno naći dobrog frizera. Naime, ako kovrčava kosa nije dobro ošišana, neće stajati kako treba i stršat će na sve strane! Preporuča se da vam je kosa stepenasto ošišana jer će tako sve kovrče biti lijepo raspoređene i cijela frizura neće izgledati kao grm.

Barem tri puta godišnje se preporuča odlazak frizeru radi smanjenja volumena kose i naravno, kako bi odrezao oštećene vrhove da kosa može nastaviti zdravo rasti. Gotovo svakom obliku lica pristaje kovrčava kosa, a nejednako, postepeno šišanje dat će joj ljepši i prirodniji izgled.

Također je od velike važnosti dobar regenerator, posebno onaj koji kosi daje dodatnu vlagu, sjaj i elastičnost. Koristite i pjene za kovrčavu kosu koje nanosite tako da glavu nagnete prema dolje, pjenu rasporedite po rukama i “gužvajte” kosu. Postići ćete savršen, nestašan, sexy izgled, a kovrča će biti na sve strane! Izbjegavajte sušenje fenom  i radije ju pustite da se sama osuši. Ovakav stil frizure zahtijeva više brige i njege od ravne kose jer je sklonija oštećivanju i isušivanju te  pucanju vrhova.

Iako su žene s kovrčavom kosom ograničene što se tiče frizura, kovrče nikada ne izgledaju dosadno i same su po sebi dovoljan ukras. Ova frizura može biti idealna sa svaku situaciju, želite li ležerniji look, kosu podignite u punđu i ispustite nekoliko pramenova sa svake strane, garantiramo da nećete proće nezapaženo gdje god se pojavite! Zaboravite na peglu za kosu jer ona isušuje i dodatno uništava ionako suhe kovrče, a efekt savršeno ispeglane kose traje kratko. Kovrče ljepše izgledaju ako imate dugu kosu jer poput utega kosu povlači prema dolje, u suprotnom če vam kovrče stršati.

Iako je kovrčava kosa prekrasna i neodoljiva, ona zahtijeva trud i brigu. Po mišljenju mnogih, ona je najljepša i neodoljiva, no samo ako nije zapuštena, a to pak ovisi o vama samima.

Foto: Ivanova Inga/Shutterstock