Dijeta za oblik tijela kruške

kako do savrsene figure

Mnoge žene spadaju u oblik kruške po građi i znaju koliko se treba namučiti da bi oblikovale noge. No postoje načini kako učinkovito skinuti masnoće i i oblikovati donji dio tijela. Za početak morate prihvatiti svoje tijelo i shvatiti da se vama veći dio masnih stanica pohranjuje u donjem dijelu tijela.

Vaš donji dio tijela kao da je magnet za masnoće, tako se brzo tamo nakupljaju, a tako ih je teško skinuti. Ali ne očajavajte, nije nemoguće. Samo morate malo više napora uložiti kako biste ga oblikovali.

Prihvatite li ove stvari, prilikom vježbanja ćete postaviti realističnije ciljeve, bit ćete strpljivi i nećete odustati prije viđenih rezultata. I znajte, možete smanjiti opseg bokova, bedara i stražnjice, možete imati lijepe noge i možete postići proporcionalno i skladno tijelo.

Naravno, morate pripaziti na prehranu i unositi što manje masnoća i što više voća i povrća, bijelog mesa i ribe. Umjereno jedite škrob, a što više zelenog povrća i salata. Pijte puno tekućine i izbjegavajte prženu hranu.

Za vas je najbolje jesti bobičasto voće, jabuke, grejpfrut, a od povrća mahune, brokulu, zelenu salatu, šparoge, češnjak, luk, krastavce i rajčicu.

Da biste oblikovali tijelo prema vašoj građi, ne radite vježbe iz časopisa. Vi želite smanjiti obline u donjem dijelu tijela, a ojačati gornji dio tijela, a za to trebate raditi vježbe s laganim utezima, ali velikim brojem ponavljanja za donji dio tijela i puno kardiovaskularnih vježbi.

Gornjem dijelu tijela biste trebali drugačije pristupiti. Kako biste imali simetričan izgled, gornjim dijelom tijela biste trebali dizati teške utege kako bi se raširila ramena i leđa, a ruke bile jače. Teških utega se ne morate bojati jer nećete zbog njih izgledati kao bilderica. Ne postaje se to tako lako.

Ovaj tip tjelesne građe najteže izgrađuje mišiće, ali nije nemoguće, samo treba biti uporan. Bitno je da su vam ciljevi realni i da ste zadovoljni svojim tijelom uvijek!

Autor: S. G., Foto: Misfire_asia/Shutterstock