Treba li oprostiti prevaru

treba li oprostiti prevaru

Vrlo teško pitanje koje si osoba može postaviti i pronaći odgovor je ono vezano uz prevaru u braku. Nitko ne bi htio to doživjeti i proći. Teška odluka i još teža životna situacija. Odluka je samo vaša. Vi odlučujete kako dalje, a to ovisi i o tome kakva ste osoba te hoćete li oprostiti prevaru.

Na vašu odluku će utjecati i pristup vašeg partnera na cjelokupnu situaciju. Neki partneri se zaista kaju zbog svog čina i iskreno traže oprost, drugi traže oprost da bi zadržali brak, ali nisu iskreni i nemaju namjeru prekinuti niz preljuba.

Kada se muž ili žena susretnu s prijevarom budu jako iznenađeni, razočarani i povrijeđeni te ne mogu vjerovati da im je bračni drug to mogao napraviti.

Nakon što otkrijete prijevaru prvo što treba napraviti je pokrenuti se i vratiti u život. Nitko ne voli očajne osobe. Izbacite tugu iz svog života, sredite se i pokažite da ste jaki kao osoba.

Sredite se, pozovite svoje prijatelje na kavu, večeru. Okružite se ljudima koji volite i dajte se prostora i vremena odlučiti što i kako dalje s vašim brakom.

Ako vam je jako teško, u svoja četiri zida isplačite se, izbacite to iz sebe, nazovite najboljeg prijateljia/icu neka vas sasluša, bude rame za plakanje. Otvorite bocu vina i proslavite novi početak. Zatvorite ovo loše poglavlje u svom životu i okrenite novu stranicu.

Promijenite stare navike, dajte si prostora, radite ono što volite, upišite tečaj koji ste dugo odlagali. Morate se maknuti iz kuće i što više okupirati se aktivnostima u kojima ćete uživati.

Pokušajte kontrolirati svoje misli, izbacite sve loše slike iz glave koje vam dolaze zbog prijevare. Ali vi ste ti koje morate donijeti pravu odluku. Bez obzira na djecu, odaberite onaj put koji će vam biti lakši. Nije loše biti sam, loše je biti s osobom koja vas čini nesretnom.

Nekada je bolje biti sam, nego s nekim u lošem braku. Oprostite osobi koja vas je prevarila i ako se osjećate spremnom nastaviti vaš brak, to je samo vaša odluka.

Kada čovjek napravi sve što je u njegovoj moći i ne uspije, ne treba se kriviti, već biti ponosan na sebe što je imao toliko hrabrosti, razumijevanja i tolerancije.

Autor: M.Š., Foto: Luc Ubaghs/Shutterstock