Razlozi za razvod braka

Razvod braka

Mnogi smatraju kako je prevara najgore što se može dogoditi u vezi. No, je li zaista tako? Istraživanja su pokazala da glavni uzrok za razvod braka uopće nije prevara kako svi mislimo već udaljavanje jedno od drugoga, gubitak osjećaja ljubavi kao i financijski problemi.

Dođe nam da se zapitamo kako dolazi do toga da se dvoje ljudi jednostavno više ne voli ili se ne voli dovoljno. Uzrok toga su male sitne greške koje činimo svakodnevno, a koje nas dovode na loš put i put uništenja odnosa.

Laganje

Male bijele laži izgovaramo svakodnevno. No, jesu li to zaista bijele laži i jesu li uistinu male? Mnogi u vezama smatraju da je povjerenje ključ uspjeha svake veze i braka. Sitnim lažima narušavamo povjerenje svog partnera u nas i stvaramo osjećaj da nam se ne može vjerovati. Jer ako lažemo o neplaćenim računima i potrošenom novcu, obavljenim poslovima ili gdje je nestala njegova omiljena majica koju vi ne volite, lagat ćemo i o važnijim stvarima. A s lažljivcem nitko ne želi biti u vezi.

Uskraćivanje nježnosti

Prvakinje u uskraćivanju nježnosti su žene. Za sve što loše napravi vaš partner bit će kažnjen s apstinencijom ili ignoriranjem. Nema poljupca, nema zagrljaja, a intimni odnosi će nestati u potpunosti na onoliko dugo dok se ona ne prestane ljutiti. Ovo je najgore što možete učiniti svom partneru. Što god da je učinio ne mijenja činjenicu da ste u vezi zajedno pa svaki problem treba riješiti i zajedno. Posvađajte se, vičite, ali se nakon toga zagrlite i pomirite. Šutnjom, ignoriranjem i zahlađivanjem samo dodatno uništavate narušeni odnos i riskirate razvod braka.

Razvod braka
Foto: Shutterstock

Ljubomora

Ona njegova kolegica vam diže živac svaki put kad je vidite? Zadržite to za sebe. Svakodnevnim prigovaranjem da vam ide na živce što on razgovara s njom, što mu se ona smiješka, komentiranjem kako ona izgleda… Samo mu stavljate bubu u uho. Možda nije niti primijetio kako ona izgleda, ali sada kada mu vi to svaki dan spominjete počinje je i on gledati tako. Suzdržite se, razgovarajte o tome što smeta kome u vašem ponašanju, definirajte granice i kontrolirajte se.

Manipuliranje

Ako muškarci išta mrze to je manipuliranje da biste dobili što hoćete. Ako želite njegovu karticu i shopping, recite mu to. Nemojte lagati da trebate kupiti djeci obuću pa usput kupite sebi hrpu odjeće i kozmetike. Ako želite slobodnu večer za sebe nemojte njega tjerati da ide van pa onda budući da on ide van možete i vi. Razgovarajte otvoreno i stavite sve karte na stol.

Posesivnost

Vaš partner ima pravo na svoj život, a imate i vi. Konstantno razmišljanje gdje je on, što radi, s kime je i zašto vam se ne javlja izludit će vas, a i njega. Duboko udahnite i opustite se, nađite si hobi, usredotočite se na vaš posao i jednostavno se bavite sobom. Kad učinite sve što svakog od vas uveseljava posebno, moći ćete činiti ono što vas veseli zajedno.

Autor: J.S., Foto: conrado/Shutterstock